Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Omwonenden stappen naar de rechter

Discussie rond noodweg Hasselt

Noodweg Hasselt

Noodweg Hasselt© Jacqueline Rooseboom

Kilo's zand voor de noodweg voor het nieuwbouwproject Om de Weede in Hasselt zijn vorige week gelost in het weiland achter de Tip, De Meent en de Nadorst. Omwonenden aan deze oostgrens hebben de rechter gevraagd verdere aanleg van een noodweg voor het bouwverkeer tussen de Vaartweg en bouwterrein de Rietsnit te verbieden.

“We protesteren niet alleen omdat ons uitzicht veranderd in een grote zandbank, maar omdat de gemeente de regelgeving aan zijn laars lapt. Deze noodweg komt niet overeen met het bestemmingsplan. Er heeft geen onderzoek plaatsgevonden met Flora en Fauna en de omwonenden zijn niet geïnformeerd over deze actie. Er zijn in december en februari al vragen gesteld over de toekomstige bouwontwikkelingen en ook is bezwaar gemaakt tegen de mogelijke noodweg en daar is nooit op gereageerd. Als wij een tuinhuisje willen plaatsen, treedt de gemeente ook strikt op als wij ons niet aan de regels houden”, aldus drs. José M. Baars-Blom.

In de reactie die wethouder Lucas Boshove onlangs gaf op Zwartewater FM liet hij weten de commotie te betreuren. "Dit is de meest praktische oplossing om het bouwverkeer aan de Rietsnit te ontzien. Je moet ook niet overdrijven en het is een noodoplossing. Open staan voor een soepele regelgeving. Daarbij is het in ons land gebruikelijk om zonder procedures te starten. Het is het doel om het bouwverkeer zo goed en zo kwaad in goede banen te laten verlopen. Om aannemers en onderaannemers alleen maar op gezette tijden, bijvoorbeeld onder de schooltijden, de spullen te laten aanleveren is een onmogelijke zaak. Daarom is er voor een alternatief gekozen en als het aan de gemeente ligt gaat het gewoon door. We hopen dat het zonder gevolgen voortgang kan vinden. Maar het laatste woord is aan de rechter."

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 19.03.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.89367 s