Donderdag 26.04.18 | 12.27 uur

Voorlopige schorsing gemeente Zwartewaterland

Bouw noodweg door rechter stilgelegd

Bouw noodweg door rechter stilgelegd

Bouw noodweg door rechter stilgelegd© Jacqueline Rooseboom

De voorzieningenrechter heeft vanmiddag 21 maart de gemeente Zwartewaterland een voorlopige schorsing opgelegd m.b.t. de aanleg van de noodweg in Hasselt. Enkele bewoners hebben juridische stappen tegen de gemeente ondernomen en hebben in een kort geding de gemeente gedagvaard om de aanleg te staken.

Drs. José M. Baars-Blom: "Verbazing en verontwaardiging alom dat 8 maart jl. simpelweg met de aanleg van de noodweg is gestart. Navraag bij de gemeente leverde de reactie op dat er een brief in de maak is voor de buurtbewoners en dat de aanleg van de noodweg procedureel verder geen eisen kent. Kortom: de situatie is onomkeerbaar."

"Wij als buurtbewoners vinden deze wijze van omgang met de inwoners van de Nadorst in het algemeen en met de directe betrokkenen in het bijzonder bepaald niet getuigen van de zorgvuldigheid die wij van onze locale overheid mogen verwachten. Wij vrezen dat de noodweg door buurtbewoners van Ter Wee’s hoek zal worden gebruikt als versnelde uitvalsweg richting de Vaartweg. Hierop is deze weg en de aansluiting op de Vaartweg geheel niet berekend en dit zal gevaarlijke situaties opleveren. En dan spreken we nog niet van het misbruiken van dergelijke voorzieningen voor crosspartijen na een avondje uit e.d."

De gemeente Zwartewaterland liet in een brief aan directe omwonenden weten dat de noodweg uitsluitend te behoeve van bouwverkeer is en sluipverkeer zal worden tegengegaan. Deze tijdelijke bouwweg die ongeveer anderhalf jaar in gebruik zal zijn, is aangelegd omdat is gebleken dat de verkeerssituatie in de Burgemeester Malcorpslaan en de Rietsnit niet acceptabel is.

Voor de rechtszitting volgende week donderdag in Zwolle, 10.00 uur mag er geen enkele activiteit meer worden ontplooid.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 21.03.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
17° | 6°
Meer weer...
Morgen:
16° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.32051 s