Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Ondernemertjes in spť in het diepe

Verkoopbeurs hoogtepunt Kids in Bizz

Een echte verkoopbeurs vormde het hoogtepunt van het project Kids in Bizz voor leerlingen van groep 8 van CBS De Driemaster in Hasselt. Doel van het project was kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap. Het ondernemersspel Kids in Bizz is een leerzaam spel, waarbij leerlingen onder begeleiding van hun docent en een zakelijk begeleider een eigen bedrijfje runnen. Ze werken binnen dat bedrijf met echte producten en echt geld.

Op eenvoudige wijze maken ze kennis met financiŽle en economische begrippen. Daarnaast stimuleert Kids in Bizz kinderen om samen te werken en als team te opereren.

De leerlingen verkopen producten op het gebied van elektronica, schrijfwaren en kantoorartikelen. Om de verkoop te stimuleren, organiseerde de school een verkoopbeurs. De kinderen presenteerden hun bedrijf en verkochten tevens hun producten aan de bezoekers. Het resultaat van de beurs was dat de meeste bedrijfjes al uit de kosten waren en een bescheiden bedrag aan de winst konden toevoegen.

De totale winst die de bedrijfjes maken met de verkoop van hun producten komt geheel ten goede aan een goed doel. Hiervoor is Kika gekozen. Deze organisatie werft fondsen voor onderzoek, waarmee versneld therapieŽn beschikbaar komen voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Gevraagd naar een reactie zei leerkracht Ilona van Dijk van groep 8: "Het is natuurlijk een spel, maar de leerlingen gaan heel gedreven om met bijvoorbeeld onderlinge concurrentie." De Driemaster heeft gekozen voor Kids in Bizz, omdat het een spel is met een serieuze ondertoon. "Natuurlijk is een bedrijfje runnen een serieuze aangelegenheid, maar het is zeker niet zo dat de leerlingen het als een last ervaren. Het is vooral leuk!"

Kids in Bizz wordt kosteloos aangeboden aan basisscholen in Nederland door Jong Ondernemen. Dit is een initiatief van onder meer VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel. Volgens ťťn van de vrijwilligers, die optreedt als zakelijk begeleider van het spel, tonen de leerlingen veel eigen initiatieven. "We laten dan zien dat elke actie iets kan opleveren, maar tegelijkertijd ook iets kost."

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 19.05.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84174 s