Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Wachten op het groene licht

Besto-terrein dichter bij invulling

De ontwikkeling van een tweede woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Zwartsluis is weer een stap dichterbij gekomen. Burgemeester en wethouders hebben de raad voorgesteld een krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van de grond van Janssen de Jong en voor het bouw- en woonrijp maken van het Bestoterrein in Zwartsluis.

Het gaat om het gebied tussen de Zomerdijk en het Singel, direct ten noorden van het centrum. Wanneer de raad groen licht geeft, komt hiermee het eerste deelplan uit het project Zwartewaterlint tot uitvoering.

In oktober a.s. zal worden gestart met de sloop en de bodemsanering van het gebied. Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden nog in 2007 zullen zijn afgerond.

Het ontwerp voor het Friongebouw – bestemd voor de huisvesting van mensen met een verstandelijke beperking - nadert zijn voltooiing. Daaraan wordt veel zorg besteed, vanwege de ligging in het kwetsbare gebied tussen het historische centrum en de latere uitbreiding van Zwartsluis. Aan de zuidzijde van de Zomerdijk, tussen Meppelerdiep en Zomerdijk, realiseert Janssen de Jong een appartementengebouw. Nu de plannen in dit stadium zijn gekomen, kan binnenkort de ruimtelijke ordenings-procedure van start gaan.

Invulling van het Besto-terrein is niet alleen een zaak van lange adem geweest, maar ook van volhardende samenwerking. Het plan voor de invulling is afkomstig van Wetland Wonen. Voor Frion uit Zwolle, een professionele organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking, was dit het antwoord op de zoektocht naar geschikte woongelegenheid voor mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de steun van de provincie Overijssel en de gemeente Zwartewaterland wordt het plan financieel haalbaar.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.09.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.51489 s