Dinsdag 20.02.18 | 20.34 uur

Primeur voor de Nederlandse zeiljachtbouw

Nirvana verlaat thuishaven Vitters

Nirvana verlaat thuishaven Vitters

Nirvana verlaat thuishaven Vitters© Z-RTV Fotografie / RDV

Nirvana, een 53,5 meter lang zeiljacht, heeft dinsdagmiddag 9 oktober de hallen van Vitters Shipyard uit Zwartsluis verlaten. In de zomer van 2005 is gestart met de bouw van het aluminium casco bij Gouwerok te Aalsmeer. In april van vorig jaar is het casco in Zwartsluis gearriveerd en sindsdien hebben vele uitstekende vaklieden gewerkt aan de afbouw van dit imposante zeiljacht.

Nirvana, een paradepaardje onder de zeiljachten van Vitters, is het grootste zeiljacht in volume dat Vitters in haar 17-jarige bestaan heeft gebouwd. Met haar 500+ ton en een breedte van 11,5 meter is het jacht een indrukwekkende verschijning wat mede veroorzaakt wordt door de flybrigde (tweede bovendek).

Wereldwijd zijn slechts enkele mega zeiljachten met flybridge gebouwd. Vitters Shipyard heeft zelfs de primeur in de Nederlandse zeiljachtbouw. Tevens heeft het jacht een intrekbaar zwaard waardoor er een minimale diepte bereikt kan worden van 3 meter en een maximale diepte van 10 meter. Op deze manier kan het jacht in vele ondiepe wateren voor anker gaan.

Nirvana heeft vanmiddag de werf verlaten en zal eind deze week in Harlingen te water gaan. In deze zeehaven zullen de masten van respectievelijk 48 en 60 meter worden geplaatst. Na verschillende proefvaarten zal Nirvana tenslotte vertrekken naar
een bestemming in het Middellandse Zeegebied. Van hieruit zal Nirvana de wereldzeeŽn gaan verkennen. Vitters Shipyard liet weten dat de eigenaar van zeiljacht Nirvana graag anoniem wil blijven.

stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 09.10.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62878 s