Maandag 19.02.18 | 23.08 uur

Workshop en masterclass vervelen geen moment

Verdonk over geheimen van percussie

Workshop Martin Verdonk

Workshop Martin Verdonk© Marjolein Lolkema

Percussionist Martin Verdonk gaf maandag 8 oktober een workshop aan leerlingen uit de bovenbouw van de basisscholen over de geheimen van percussie. 's Avonds verzorgde hij een masterclass voor liefhebbers uit Zwartewaterland.

’s Middags luisterden de bovenbouwleerlingen van de basisscholen uit Zwartsluis ademloos naar de enthousiaste woorden van Verdonk. Groot was de verbazing toen hij “Happy birthday to you” op de conga’s ten gehore bracht. Diverse percussie-instrumenten passeerden de revue en sommige kinderen mochten hun kunsten laten zien op deze instrumenten.

Om 17.00 uur kwamen meerdere malletbandleden van muziekvereniging Voorwaarts de aula van het Agnietencollege binnen stappen. Verdonk besprak met hen wat ze ’s avonds konden gaan doen: een al bekend stuk van de malletband zelf nemen of gewoon jammen met elkaar en dus maar een stuk verzinnen. Besloten werd tot het laatste. Ter plekke werd een ritme en een melodie verzonnen en daarmee gingen ze aan de slag. En net als op de televisie moesten ze ’s avonds net doen alsof ze Verdonk voor het eerst zouden ontmoeten.

’s Avonds wist Verdonk een zaal met percussieliefhebbers intens te boeien en te verbazen. Of zoals een moeder tegen haar zoontje zei: "Ik ben bang dat jij nog heel lang zal moeten blijven oefenen". Verdonk zei tegen de liefhebbers dat een op het oog simpel tamboerijntechniekje “maar” vier maanden oefenen is.

Aan het einde van de avond vond de jamsessie plaats met de malletbandleden. Verdonk heeft op aanstekelijke wijze een tipje van de sluier opgelicht over de geheimen in de wereld van de percussie.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 10.10.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.88052 s