Maandag 19.02.18 | 23.08 uur

Automobilist botst op aanhanger

Ongeval met letsel in Zwartsluis

Automobilist botst op aanhanger

Automobilist botst op aanhanger© Henry Wallinga

Donderdagavond om 19.15 uur kreeg de brandweer van Zwartsluis opdracht om uit te rukken voor een ongeval met letsel. Aan de Grote Kranerweerd in Zwartsluis bleek een automobilist achter op een door een tractor getrokken aanhanger te zijn gebotst.

De tractorbestuurder wilde rechtsaf slaan naar een landbouwmechanisatiebedrijf op de Conradsweg. Een achteropkomende automobilist zag dit waarschijnlijk te laat en botste achterop de aanhanger.

Door de klap is de combinatie een paar meter vooruit geduwd en brak de dissel van de aanhanger doormidden. De neus van de auto zat vast onder de achterzijde van de aanhanger.

De chauffeur van de auto is, nadat de brandweer het rechterportier verwijderd had, met de wervelplank uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.

Gezien het korte remspoor heeft de auto vermoedelijk vlak achter de aanhanger gereden en te laat opgemerkt dat deze vaart minderde om af te gaan slaan.

De VOA heeft alles in kaart gebracht. Met behulp van een heftruck is de aanhanger van de auto gehaald. Een eerdere poging om de zaak van elkaar los te trekken mislukte.

De bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij. Het letsel van de automobilist is nog onduidelijk. Nadat het wegdek was ontdaan van de gelekte olie keerden de spuitgasten terug naar de kazerne en vervolgde de politiewagen weer zijn weg.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 12.10.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60131 s