Maandag 19.02.18 | 23.08 uur

Natuurfotograaf Paul van Gaalen

'Pure fascinatie, zo dicht bij huis!'

Natuurfotograaf paul van Gaalen

Natuurfotograaf paul van Gaalen© Z-RTV Fotografie / RDV

Professioneel natuurfotograaf Paul van Gaalen uit Zwartsluis begaf zich zaterdag 13 oktober, in het bijzijn van enthousiaste workshop deelnemers, naar het pittoreske Dwarsgracht. Het gezelschap, bepakt met lenzen, body's en laarzen, baande zich een weg door het unieke dorpslandschap die deze omgeving rijk is.

Paul van Gaalen, sinds 1982 wonende te Zwartsluis en bekend van zijn boeken en vele tv-reportages, gaf hedenmiddag zijn eerste najaarsworkshop ‘Kijken, zien en klikken’.

"Vroeger wilde ik alles. Wat op mijn weg kwam, wilde ik graag fotograferen. Het resultaat was vaak bedroevend en draaide uit op een teleurstelling. Daarom is het altijd verstandig van te voren je onderwerp te bepalen en je daar volledig op te focussen", zegt Paul van Gaalen die al 35 jaar in het vak zit. "Hard werken en je brood ermee verdienen is mogelijk, echter verkijk je niet op de hoeveelheid werk dat het met zich meebrengt", daarmee doelend op de fascinerende natuurfotografie.

Zijn laatste en 10e boek 'Beleef de Wieden' stond deze middag ook centraal. Een boek die hij samen met Natuurmonumenten gemaakt heeft.

Ecoloog van Natuurmonumenten Harm Piek, die op uitnodiging van Van Gaalen uitgebreid vertelde over de stichting “Naobers van Zudert”, kwam tijdens de lunch aanschuiven. De stichting 'Naobers van Zudert' zorgt voor 'innovatie op het gebied van landschapsbeheer' in buurtschap Dwarsgracht. Het Landschapsfonds van de 'Noabers van Zudert', waarmee de bewoners van Dwarsgracht zelf het landschapsonderhoud en natuurbeheer uitvoeren is een uniek concept, dat de laatste jaren ook bij andere buurtschappen in praktijk wordt gebracht. Iets waar Harm Piek dan ook bijzonder trots op is.

Natuurfotograaf Van Gaalen vertelde ook vaak bepaalde locaties te bezoeken, en deze later, wanneer de lichtomstandigheden ideaal zijn, alsnog op de gevoelige plaat te leggen.

Van Gaalen is befaamd om zijn unieke manier van fotograferen. Sinds de natuurfotograaf is omgeven door de moerassen van De Wieden en de Weerribben, nam zijn loopbaan als professioneel fotograaf een grote vlucht. Deze natuur vormde dan ook de kiem voor zijn doorbraak als natuurfotograaf. Van hobby naar werk. En van werk naar eenzame hoogte in zijn vakgebied natuurfotografie. Natuurfotografie is dan ook pure fascinatie, en zo dicht bij huis. Het is de Sluziger op zijn lijf geschreven.

De workshop ‘Kieken in De Wieden’ op zaterdag 20 oktober a.s. is bestemd voor de gevorderde fotograaf. Er staat onder meer een bezoek per punter aan één van de eendenkooien van Natuurmonumenten, de Grote Otterskooi, op het programma. Voor deze workshop zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Voor meer info: www.pantheraphoto.com

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 13.10.07 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.61487 s