Zondag 21.01.18 | 19.00 uur

Dialezing 'Chilean Patagonia'

Paul van Gaalen breekt bezoekersrecord

Op vrijdagavond 11 januari gaf Paul van Gaalen de dialezing 'Chilean Patagonia' in de Veldschuur. De populariteit van de professioneel natuurfotograaf uit Zwartsluis werd op deze avond nogmaals aangetoond. Een file op de Stadsweg, tientallen bezoekers vóór een overvolle Veldschuur en een extra dialezing binnen drie weken. 'Het is een gekkenhuis!', zegt Hanneke Rademakers over het zojuist gebroken bezoekersrecord!

Paul van Gaalen, sinds 1982 wonende te Zwartsluis en bekend van zijn boeken en vele tv-reportages, is befaamd om zijn unieke manier van fotograferen.

Speciaal voor het boek 'Chilean Patagonia' trok hij, in opdracht van een Chileens zakenman, zeven maanden lang door het verlaten en onherbergzame Chileens Patagonië. Een zware, nog nooit eerder gedane expeditie. Van Gaalen: 'Een explosie aan kleuren in deze natuur. Je kan er blijven fotograven. Alles is hier prachtig!'

Grotendeels verstoken van infrastructuur, bestond het vervoer uit een 15 meter yacht, (zijn huis en verblijf voor 4 maanden) een gehuurde 4x4 wheel met lier, paarden (Van Gaalen leerde hier paardrijden binnen één dag) en een vliegtuigje. En vooral: trouwe gidsen. Echte bergbeklimmers die o.a. De Mount Everest hebben bedwongen. Dit team heeft van deze tocht een zeldzame documentaire gemaakt. 'De expeditie was de meest unieke ervaring in mijn leven. Ik denk hier nog vaak aan terug. De toegift van deze expeditie was het ronden van Kaap Hoorn, tijdens een zware storm met metershoge golfen. En dat alles in beeld gebracht.'

De tientallen bezoekers die vrijdagavond verstoken zijn van deze bijzondere dialezing, krijgen binnenkort (vrijdag 8 februari) alsnog de kans om naar de Veldschuur te komen. Van Gaalen laat op deze avond zien wat hij daar door het oog van zijn camera zag. In deze dialezing gunt hij de bezoekers een kijkje achter de schermen en vertelt de Sluziger over zijn unieke en zeldzame belevenissen in dit gedeelte van de wereld.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 12.01.08 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | 3°
Meer weer...
Morgen:
5° | 3°


LIVE SPORT
HZVV - Sc Genemuiden 0-0
DESZ - VVI 1-2
Fc Meppel - Olympia'28 0-2
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.51279 s