Woensdag 21.02.18 | 21.23 uur

Zwartewaterland neemt deel aan campagne

Gemeente maakt werk van beweging

Gemeente maakt werk van beweging

Gemeente maakt werk van beweging© Z-RTV Fotografie / RDV

Bewegen is gezond. Bewegen is niet alleen sporten, maar ook het maken van een wandeling tussen de middag of op je fiets naar het werk gaan. Investeren in sporten en bewegen loont. De gemeente Zwartewaterland maakt werk van beweging. Daarom werd op woensdagmiddag 23 januari het startsein gegeven voor de campagne '30 minuten bewegen'.

Het college van burgemeester en wethouders gaven het startschot door, samen met de ambtenaren loop- en fietsgroep van de gemeente Zwartewaterland, voor deelname aan een trainingsprogramma.

Sportraad Overijssel overhandigde namens het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) een oranje plaatsnaambord aan het college met de tekst ‘Zwartewaterland beweegt, 30 minuten bewegen’.

De campagne sluit perfect aan op de gezondheidsnota 'Gezond leven in Zwartewaterland'. Met deze nota wil de gemeente de inwoners van Zwartewaterland tot een gezondere leefstijl bewegen. Hieronder valt ook de BOS-impuls. Deze tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport is bedoeld om gemeenten te helpen met onder meer sport en bewegen, achterstanden bij jeugd van 4 tot 19 jaar in bepaalde buurten en wijken te bestrijden. Met de BOS-impuls wil de gemeente Zwartewaterland laten zien dat zij veel belang hecht aan een goede gezondheid voor de jeugd. De gemeente is op dit moment bezig met de uitwerking hiervan.

De campagne is een initiatief van het NISB in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een leefstijlcampagne die mensen wil motiveren om meer te gaan bewegen. De campagne heeft als doel mensen kennis te laten maken met de beweegnorm, namelijk vijf dagen per week 30 minuten matig intensief bewegen.

Meer informatie over de campagne ’30 minuten bewegen’ kunt u vinden op de website.

Voor meer info: www.30minutenbewegen.nl

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 23.01.08 | 00.00 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.61793 s