Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

Horeca: Samen leven, samen werken, samen uit

Voorstel evenementenbeleid van de baan

Het evenementenbeleid wordt niet meegenomen naar de eerstvolgende raadsvergadering. Burgemeester Hofland wil, na de kritiek van de commissie en de vele insprekers tijdens de commissievergadering van donderdag 13 maart, ruim de tijd nemen voor de verdere indeling. "Misschien wordt het wel volgend jaar."

In ieder geval staat Koninginnedag 2008 niets in de weg, want Hofland laat zich niet opjagen: "De discussie is niet voor niets geweest. Achteraf was het beter geweest om overleg te hebben met de desbetreffende partners, zoals bij de horecawet. Vooral met de Oranjeverenigingen."

Vervroegde sluitingstijden en evenementenbier vielen bij de horeca, jeugdraad en oranjeverenigingen niet in goede aarde. Net als de meeste fracties, kon Koninklijk Horeca Nederland, zich wél vinden in het polsbandjesgebruik, maar verder vond men het concept 'niet effectief en niet haalbaar'. Gemeentebelangen noemde deze eerste stap van het evenementenbeleid zelfs 'kleur- en stijlloos'. Fractielid Flip Visscher: "Een excuses is op z'n plaats."
In het programma 'Samen aan de slag' heeft het college zichzelf de resultaatverplichting opgenomen om in 2008 een evenementenbeleid vast te stellen. De toename van het aantal klachten rondom evenementen heeft de aanleiding verscherpt. Horeca Zwartewaterland, de oranjeverenigingen en de Jeugdraad waren gisteren tijdens de commissie Samenleving ruim vertegenwoordigd. 'Klagers' waren daarentegen niet aanwezig om in te spreken. De meeste fracties vonden dat deze klachten ook niet duidelijk in kaart waren gebracht.

Hofland: "Evenementen verlopen over het algemeen prima en hebben een grote maatschappelijke meerwaarde. Een compliment voor de organisaties." De gemeente wil de evenementen dan ook niet onmogelijk maken, maar wel grenzen stellen, want er zijn ook mensen die niets zien in evenementen: "Ruimte geven en ruimte nemen."

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 14.03.08 | 00.00 UUR
Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.85284 s