Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Een bijzondere mix van cultuur, muziek en amusement

Genemusiment biedt podium voor The Rascals

The Rascals

The Rascals© The Rascals

Zaterdag 18 september staat Genemusiment in het teken van ‘vroeger en nu’. Tijdens het avondprogramma in d'Overtoom wordt teruggekeken op bijna 50 jaar popmuziek in Zwartewaterland. Naast Smoke, Juust en the Firestones/Mops, zijn ook bandleden van the Rascals van de partij. Vanwege de revalidatie van Bertus Tuinman, zullen the Rascals jammergenoeg niet optreden in d'Overtoom, wel zal bandlid van het eerste uur Wout Bekendam met dochter Vera van de partij zijn.

The Rascals kwamen voort uit the Black River Boys, een band die in 1961 is opgericht. Eerste line up van de band: Corrie Roeland (drums), Jaap Verhoek (lead-gitaar), Sander van Dalfsen (solo gitaar) en Wout Bekendam (bas). Het was de tijd van Shadows, Buddy Holly en Peter Koelewijn.

De eerste bas die werd gebruikt, was een zeepkist.
In 1964 veranderde de band haar naam in the Rascals. Line up van the Rascals: Bertus Tuinman (keyboard, zang), Walther van de Haar (zang), Siebren van de Steeg (drums, zang) en Wout Bekendam (gitaar, zang).

The Rascals hadden veel succes in het Country en Western circuit, bij veel optredens ging een hele schaar Gaellemunigers mee.
Vooral het Oranjehotel in Wijhe was een geliefde locatie en ieder jaar met Koninginnedag was de band present in het Weeshuis of de feesttent.
Na een pauze van twee jaar (vanaf 1968), ontstonden in 1970 the Old Rascals. Haal dierbare herinneringen op tijdens het avondconcert van Genemusiment 2010; het belooft een prachtige avond te worden met gesprekken, video en veel muziek.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 24.08.10 | 13.29 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.53186 s