Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Jeugd Zwartewaterland massaal op de fiets!

Spanning rondom jaarlijkse VVN Verkeersexamen!

Jeugd Zwartewaterland massaal op de fiets!

Jeugd Zwartewaterland massaal op de fiets!© B. Timmerman

Woensdagochtend 18 april 2012, stapten 118 leerlingen uit Hasselt, Genne en Mastenbroek op de fiets voor het praktische deel van het jaarlijkse verkeersexamen VVN. Vanaf vanochtend 09.00 uur reden de leerlingen uit groep 7 en een enkeling uit groep 8, een parcours van 5 kilometer door Hanzestad Hasselt.

Voorafgaand aan het examen, vond er een fietskeuring plaats door stadstoezicht Kampen. Dhr. Reuvekamp van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Hasselt-Zwartsluis: "Want alleen met goedgekeurde fietsen mogen de leerlingen van start gaan."

De leerlingen kregen voor het praktijkexamen eerst uitleg in het Cultureel Centrum 't Teeuwland, aan de Karel Doormanstraat 30 in Hasselt.

Reuvekamp: "Gelukkig was het mooi weer, geen regen. Ieder jaar wordt hetzelfde parcours uitgezet. Een route van vijf kilometer wat normaal gesproken in 20 minuten gereden kan worden."

Het praktische gedeelte is gericht op zelfstandige mobiliteit: "Alle onderdelen die te maken hebben met verkeer komen aan bod. Uiteraard moesten de leerlingen goed uitkijken naar het andere verkeer, maar er werd extra gelet op het richting aangeven en het voorrang verlenen." Ook werd er door controleposten gelet op het stoppen bij verkeerslichten.

Voor de Hasselter leerlingen is de spanning nog niet voorbij. Morgen, donderdag 19 april 2012, vindt het landelijke schriftelijke verkeersexamen voor de 80e keer plaats. Met het examen stimuleert VVN gedegen verkeersonderwijs. Dat is na acht decennia van toenemende verkeersdrukte harder nodig dan ooit.

De leerlingen van de Armebergschool en de Wijngaard uit Zwartsluis zijn morgenochtend aan de beurt. Dan wordt er in Zwartsluis het praktijkexamen afgenomen. In Genemuiden doen de leerlingen vrijdagochtend het examen. Reuvekamp: "Zo kunnen we samen doen met de oranje hesjes die de leerlingen dragen tijdens de rit."

In Hasselt en Zwartsluis rijden de leerlingen niet alleen voor een diploma. De beste leerling krijgt namelijk van VVN afdeling Hasselt-Zwartsluis een fietscomputer voor op het stuur!

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 18.04.12 | 15.21 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84187 s