Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Zwols cabaretkoor Camret naar bibliotheek

Cabaret in 'Klassiek op Zaterdagmiddag'

Zwols cabaretkoor Camret naar bibliotheek

Zwols cabaretkoor Camret naar bibliotheek© Camret

In de serie ‘Klassiek op Zaterdagmiddag’ organiseert de SCAB het volgende concert op 17 november in de bibliotheek aan de Van der Vechtlaan te Hasselt. Dit keer met een alternatief klassieke invulling: namelijk cabaretliedjes met een rijke historie.

Zeur niet, Ballade van het leven en de dood, Snelweg kat, Gezusters Karamazov, Laat me niet alleen, Zing dan, Dobbe dobbe en meer. Ze komen allemaal voorbij.

Het programma wordt verzorgd door het cabaretkoor Camret uit Zwolle. Het koor is in 2010 opgericht, bestaat uit 16 vrouwen en 4 mannen, zingt vierstemmig onder leiding van Harrie Oud, oud muziekdocent van het Thorbecke college.

Ze zingen ontroerende, blije, droevige en bijtende liedjes van Jules de Korte tot Don Quishocking en van Ramses Shaffy tot Jenny Arean met wijsheden van Drs P., uit de wereld van de kleinkunst.

Vaak zijn het aan de vergetelheid ontrukte Nederlandse chansons. Camret is evenals cabaret afgeleid van chambrette, wat kamertje betekent. In achterkamertjes werd op satirische wijze vroeger de politieke actualiteit bekritiseerd. Want dat was een riskante bezigheid.

Onder pianobegeleiding worden de verbindende liedteksten op ludieke wijze door de dirigent aan elkaar gepraat. Het concert begint om 16.00 uur.

Halverwege is er een pauze van ongeveer 20 minuten voor een hapje en een drankje. Een gift wordt op prijs gesteld, maar de toegang is gratis!

Het volgende concert is in Kerstsfeer en wordt uitgevoerd op 22 december in de protestantse Ichtuskerk aan de Kastanjelaan door het Bovenkerkkamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar met m.m.v. Sander van den Houten (orgel) op de gebruikelijke tijd van 16.00 uur.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 13.11.12 | 12.00 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.88857 s