Donderdag 26.04.18 | 23.54 uur

Christelijk fanfarekorps Irene trekt volle zaal!

'Kids in Concert' in Hasselt voor herhaling vatbaar

Christelijk fanfarekorps Irene trekt volle zaal!

Christelijk fanfarekorps Irene trekt volle zaal!© Beja Postma

Afgelopen zaterdag is het project 'Kids in Concert' van Christelijk fanfarekorps Irene afgesloten met een concert. Al tijdens de generale repetitie was er al volop muziek te horen in sporthal De Prinsenhof te Hasselt.

Het enthousiaste publiek stroomde in grote getalen toe, waardoor de hele concertzaal bomvol zat.

De kinderen van de Hasselter bassischolen lieten tijdens dit concert hun muzikale talenten zien en horen. Presentator Han Koek nam de kinderen, maar ook de bezoekers op een vrolijke manier mee door het gevarieerde muzikale programma.

Door de eerder gegeven muzieklessen ontdekten de jongste kinderen dat met een fietsbel, scheidsrechtersfluitje of een roltong heel leuk muziek gemaakt kan worden. Zij lieten dit tijdens het concert vol trots horen. Een andere groep kinderen was de afgelopen weken druk bezig geweest met het aanleren van een bodypercussion. De oudere kinderen van de basisscholen konden tijdens de generale repetitie oefenen met Roberto Tan, een professioneel rapper. Zij kwamen door deze masterclass als echte stoere rappers uit de verf.

Tijdens het concert werden de winnaars van Kids Voice Hasselt bekend gemaakt.

Jente Hoksbergen en Gejanne Meesters hadden beide een filmpje met een optreden opgestuurd naar de website van het muzikale project. De zangeressen hadden met hun ingestuurde filmpje grote indruk gemaakt op de jury. Op beide filmpjes was duidelijk te zien en te horen dat de jonge zangeressen veel talent hebben. De jury besloot daarom om beide deelneemsters als winnaar uit te roepen, waardoor het publiek tijdens het concert kon genieten van een dubbel optreden.
Beide zangeressen hadden gekozen voor een liedje die qua tekst en melodie een rustpunt vormden tijdens het concert.

Jente Hoksbergen wist met het nummer ‘Meisje in het midden’ de zaal een daverend applaus te ontlokken, terwijl Gejanne Meesters met het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ de zaal in haar greep had.

Naast de talenten van de basisscholen was er tijdens het concert ook ruimte voor de jonge talenten van de muziekvereniging zelf. Alle leerlingen mochten meespelen met het jeugdorkest en A-orkest.
Het publiek genoot van diverse solowerken gespeeld door jonge talentvolle muzikanten van ‘Christelijk fanfarekorps Irene’, onder andere gespeeld op schuiftrombone, saxofoon, trompet, dwarsfluit en piccolo.

Blokfluitclub ‘De Woudklank’ en fluitleerlingen van het fanfarekorps, onder leiding van Willianne Buit en Esther Oosterhuis, brachten samen een bijzonder muziekstuk te horen waarin dromen en nachtmerries werden omgezet in muziek. De organisatie kijkt met volle tevredenheid terug op 'Kids in Concert' en hoopt in de toekomst nogmaals het project te kunnen organiseren.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 08.11.12 | 15.01 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.89418 s