Donderdag 26.04.18 | 23.54 uur

Van Rees: Na weekeinde stabieler weertype

Zaterdag (mot)regen, zondag overwegend droog!

Hasselt in de schaarse najaarszon!

Hasselt in de schaarse najaarszon!© Dick van Rees

Net als de laatste dagen is het vandaag zwaar bewolkt, maar op een paar spatjes na zal het droog blijven. Alleen in het uiterste zuiden van het land kan vanmiddag de zon nog even tevoorschijn komen. De middagtemperatuur komt uit op circa 11 graden en de wind pendelt meest tussen zuid en zuidwestelijke richtingen.

Op nadering van een storing boven het zuidwesten van Frankrijk wordt de bewolking komende nacht steeds dikker en gaat het regenen. Met de wind in de zuidhoek wordt evenals de laatste dagen niet koud, de minimumtemperatuur bedraagt een graad of 8 á 9.

De frontpassage ‘neemt’ het ervan en blijft een groot deel van de dag het weerbeeld bepalen. Opnieuw een typerende novemberdag met opnieuw veel bewolking en vooral in de middag wat (mot)regen. In de zuidelijke stroming blijft het met 12 graden vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Zondag ruimt de wind naar het zuidwesten (matig tot krachtig) en wordt de middagtemperatuur nog een graad of 10. Vooral in de ochtend nog een enkele bui, maar ’s middag waarschijnlijk droog. Veel ruimte voor de zon is er echter niet.

Na het weekeinde wordt het droger, zonniger maar ook kouder! Met een krachtig hogedrukgebied (1030hPa) boven Centraal Polen worden in een zuidoostelijke stroming geleidelijk minder vochtige luchtmassa’s naar onze omgeving getransporteerd. Middagtemperaturen liggen dan meest rond een graad of 8 á 9 en bij voldoende opklaringen is ’s nachts een graadje vorst mogelijk.

Extremen voor 9 november
Hoogste max. temp.: 17,1˚C 1983 Twenthe.
Laagste max. temp.: 1,1˚C 1919 De Bilt.
Laagste min. temp.: -5,9˚C 1981 Eelde.
Hoogste neerslag: 56 mm 2000 Hoek van Holland.
Meeste wind: 89km/uur (10 Bft) 1969 Leeuwarden.

Zon op: 7.50
Zon onder: 16.57

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 09.11.12 | 17.33 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 7°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.9493 s