Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Veel belangstelling voor Bijbelquiz Hasselt

Poelarends grootste Bijbelkenner van 2012

Wie waren de vier vrienden van Job? Wat is na Psalm 119 de langste Psalm? In welke twee plaatsen in Nederland heeft The Passion plaatsgevonden? Allemaal vragen die Henk Poelarends goed wist te beantwoorden tijdens de Grote Bijbelquiz die plaatsvond op 9 november in Sporthal de Prinsenhof in Hasselt.

Van de ruim 150 deelnemers werd Poelarends met een bijna 100% score de grootste Bijbelkenner van 2012. Ook won ‘zijn’ groep ‘Eva’s dochters en zonen’ de prijs van het beste team met een score van 92,25%.

De 20 teams en een aantal individuele spelers hadden na de generale repetitie op 23 oktober, toen de Grote Bijbelquiz op televisie werd uitgezonden, nu de kans om hun kennis ten toon te spreiden in het openbaar en dit ging hen over het algemeen erg goed af.
Met een gemiddelde dat ruim boven de 80% lag kon iedereen na afloop met een opgeheven hoofd naar huis.

De quiz, die onder de bezielende leiding van presentatoren Johan Meijer en Ciska Zwitser gehouden werd, bestond uit 60 vragen met een serieuze en humoristische insteek. Al met al een zeer geslaagde avond. Een avond waarop mensen die dat nog niet wisten er achter kwamen dat de vier vrienden van Job ‘Elifaz, Bildad, Sofar en Elihu’ heetten en Psalm 78 de een na langste psalm is. En The Passion werd in Gouda en Rotterdam gehouden.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.11.12 | 06.42 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84295 s