Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Allemaal Bagger!’

Reünie Prins van Wijngaarden in Oude Stadhuis

Op zaterdag 24 november organiseert museum Oude Stadhuis in Hasselt een reünie voor oud-werknemers van het baggerbedrijf Prins van Wijngaarden. Tussen 13.00 en 16.00 uur worden zij en hun familie in de gelegenheid gesteld nog één keer de tentoonstelling 'Allemaal Bagger!' te bezoeken en herinneringen op te halen.

In de ruim drie maanden dat de tentoonstelling ‘Allemaal Bagger!‘ in het Oude Stadhuis in Hasselt te zien was, kon deze rekenen op enthousiaste reacties van de bezoekers.

Daaronder waren veel oud-werknemers van het baggerbedrijf Prins van Wijngaarden. Voor hen en hun familieleden was het vaak een nostalgisch weerzien met het bedrijf waar ze vele jaren voor hebben gewerkt.

De tentoonstelling was ingericht door de Historische Vereniging Hasselt ter gelegenheid van het maritieme evenement Hassailt, dat eens in de vijf jaar in Hasselt wordt georganiseerd. Alleen al tijdens Hassailt bezochten zo’n 3500 bezoekers de eerste overzichtstentoonstelling die gewijd was aan de firma Prins van Wijngaarden. Hasselt had in het verleden nauwe connecties met dit baggerbedrijf.

Opdrachten aan de lokale scheepswerf Bodewes boden niet alleen werkgelegenheid, maar ook de kans op de ontwikkeling van nieuw en innovatief materieel. Het zwembad Ariën Prins van Wijngaarden in Hasselt is nog steeds een blijvende herinnering aan de jarenlange relatie tussen de stad en het bedrijf.

Naast voorwerpen uit de collecties van de Historische Vereniging Hasselt, scheepswerf Bodewes en het Baggermuseum uit Sliedrecht, werd de tentoonstelling vooral mogelijk gemaakt door de bruiklenen van verschillende particulieren. Naast de talloze foto’s van baggerprojecten van het bedrijf in binnen- en buitenland, trokken vooral de modellen van de baggermachines de aandacht van bezoekers. Deze zijn vervaardigd door Albert van der Graaf, een telg uit een geslacht dat generaties lang werkzaam was bij het bedrijf.

Op 24 november worden de oud-werknemers en hun directe verwanten nog één keer in de gelegenheid gesteld om de tentoonstelling in het Oude Stadhuis aan de Markt in Hasselt te bezoeken. Napraten en herinneringen ophalen kan vervolgens onder het genot van enige consumpties bij café-restaurant De Herderin. De kosten hiervan bedragen € 7,50 p.p.

Gezien de grote belangstelling voor de reünie en de beperkte capaciteit van het Oude Stadhuis, wordt belangstellenden verzocht zich van te voren aan te melden via het e-mailadres: prinsvanwijngaarden@gmail.com

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 13.11.12 | 00.00 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.57332 s