Woensdag 25.04.18 | 15.33 uur

Politieke jongerenavond in het Hervormd Centrum

SGPJ Zwartewaterland onderzoekt regeerakkoord

Op zaterdag 24 november organiseertde SGPJ Zwartewaterland een politieke jongerenavond. Het thema voor deze avond is de toekomst van de christelijke politiek. De avond zal vorm worden gegeven doormiddel van een drietal workshops.

De onderwerpen zijn onderwijs, koopzondagen en het verlies van het aantal christelijke zetels en de gevolgen daarvan.

Dat de SGP-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen succesvol was, bleek uit het behalen van de derde zetel. SGPJ Zwartewaterland vindt het tijd om deze verkiezingen, de uitslagen en het regeerakkoord eens nader te bekijken.

‘Bruggen slaan’ luidt de titel van het regeerakkoord tussen VVD en PVDA. Wat betekenen deze bruggen voor de ‘christelijke politiek’? Worden er bruggen geslagen of afgebroken, gaat men een brug te ver of komt men over de brug? Tijdens deze politieke jongerenavond zal hier doormiddel van drie workshops over nagedacht worden.

Dhr. S. Nentjes, lid van het landelijke directieteam Hoornbeeck college, zal de workshop 'Onderwijs' verzorgen. Hij zal hier ingaan op onderwerpen als: vrijheid van onderwijs, toelatingsbeleid en het nieuwe sociaal leenstelsel voor studenten.

De tweede workshop wordt gehouden door dhr. H. Konijn voorzitter van de stichting 'Tegen verruiming zondag openstelling'. Hij zal het hebben over de nieuwe wetgeving met betrekking tot de koopzondagen; welke maatregelen zijn er genomen en wat heeft dit te beteken voor de winkeliers?

De derde workshop gaat over het verlies van het aantal christelijke zetels en de gevolgen daarvan in Den Haag. Wat zijn de redenen van dit verlies en welke impact heeft dit bijvoorbeeld op het huidige regeerakkoord? Deze workshop zal worden verzorgd door dhr. J.M. ten Hove, beleidsadviseur SGP.

De avond wordt gehouden in het Hervormd Centrum te Genemuiden, aanvang 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. U bent welkom!

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.11.12 | 14.17 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 5°
Meer weer...
Morgen:
18° | 6°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.87222 s