Dinsdag 24.04.18 | 14.41 uur

Vandaag droog, grijs en mist!

Rustig en meest bewolkt najaarsweer

Zondagmiddag: Bewolking breekt boven Hasselt

Zondagmiddag: Bewolking breekt boven Hasselt© Dick van Rees

De herfst van 2012 kenmerkt zich door een grote mate van stabiliteit. Zowel gemiddelde temperatuur als het aantal zon-uren bewegen zich rond de langjarig gemiddelden. November lijkt zelfs een droge maand te gaan worden. Grote uitschieters naar boven of beneden deden zich niet voor. Ook de laatste decade van november lijkt in dit beeld maar weinig verandering te kunnen gaan brengen.

Wij bevinden ons aan de rand van een krachtig hogedrukgebied boven Noordwest-Rusland (1040hPa) waardoor onze omgeving kwetsbaar blijft voor storingen boven de Britse Eilanden. Veel neerslag zullen ze echter niet gaan brengen. Verder een aanhouden van het over algemeen rustige en meest bewolkte weertype. De maximumtemperaturen schommelen zo rond de 8 á 10 graden en de nachten gaan meest vorstvrij verlopen.

Afgelopen nacht was dat nog niet het geval, want het heeft in grote delen van Nederland licht gevroren.

De laagste minima werden gemeten in het oosten en noordoosten. Heino registreerde -3,1, Eelde -3,2 en Twenthe -3,6º. In onze gemeente lag het minimum op -2,2ºC. Verder liep het zicht tegen de ochtend tegen de ochtend terug van 7 kilometer tot minder dan 150 meter. Vandaag is het droog, maar het is ook grijs en de nevel of mist kan lang blijven hangen. Later op de dag komt de zon af en toe tevoorschijn. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 9. Verder trekt de zuidoostenwind aan tot matig.

Op dinsdag een vergelijkbaar weerbeeld met dat van vandaag, maar kan de temperatuur wat verder meer winst boeken. Het wordt een graad of 10 á 11.

Woensdag weet in de zuidelijke stroming een koufront langzaam ons land te passeren. Het zal onze regio waarschijnlijk in de middag en avond wat neerslag gaan geven.

Vanaf vrijdag/zaterdag trekt het hogedrukgebied zich langzaam terug naar het oosten, waardoor de stroming meer naar het zuiden tot zuidwesten gaat draaien. Ons weer wordt daardoor gevoeliger voor storingen ten westen van ons.

Extremen voor 19 november
Hoogste max. temp.: 17,3˚C 1926 Maastricht.
Laagste max. temp.: -2,8˚C 1902 De Bilt.
Laagste min. temp.: -9,4˚C 1971 Soesterberg.
Hoogste neerslag: 39 mm 1987 Valkenburg.
Meeste wind: 83km/uur (9 Bft) 1939 Vlissingen.

Zon op: 8.06
Zon onder: 16.44

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 19.11.12 | 10.44 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.87304 s