Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Amazone en Aisha verkeren in een 'flow'

Lisanne Kanis beste in haar klasse op Twente Cup

Winnares Lisanne Kanis (m)

Winnares Lisanne Kanis (m)© Jan Bakker

Zwartewaterruiter Lisanne Kanis heeft met haar pony Aisha de eerste prijs gewonnen in de dressuurklasse L2, categorie D op de ‘Twente Cup Dressuur 2012’. Zij behaalde dit resultaat na drie spannende wedstrijden. Ook mag ze nu door naar de finale waar de winnaars uit alle klassen tegen elkaar strijden.

Lisanne Kanis en haar donkere merrie Aisha verkeren al het gehele jaar in een ‘flow’. Aisha, een prachtige nakomeling van de Arabische Volbloedhengst Amonza Ox (v. Ashkar Ox) betovert menige jury met haar sierlijke gangen. Samen met de goede techniek van Lisanne Kanis is deze Genemuider combinatie een sterke tegenstander op menig concours.

Afgelopen weken deed ze een gooi naar de macht op het prestigieuze concours hippique ‘Twente Cup Dressuur 2012’, waar veel goede ruiters en amazones aan deelnemen. Hiervoor dienden eerst 3 wedstrijden te worden gereden, welke plaatsvonden in Wierden, Rijssen en Denekamp. Daaruit volgen klassenwinnaars. Alleen de twee besten van elke klasse mogen door naar de finale in Rijssen op 8 december a.s.

Lisanne Kanis en Aisha nemen deel in de dressuurklasse L2, cat. D. Op hun eerste wedstrijd te Wierden veroverde de combinatie direct al de eerste prijs.

Op hun tweede wedstrijd in Rijssen waren Lisanne Kanis en Aisha ook bij de top en wonnen ze de 3e prijs. Daarmee stonden ze na twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Gisteren vond de derde en laatste selectiewedstrijd plaats te Denekamp. Ondanks de hoge druk leverde de combinatie met 188 punten weer een topprestatie en won de 2e prijs. Daarmee eindigden Lisanne Kanis en Aisha in het totaalklassement over 3 wedstrijden als eerste in hun klasse en wonnen ook nog een mooie deken met opdruk van de Twente Cup.

Op 8 december a.s. zal Lisanne Kanis in de finale aantreden om te strijden om de Twente Cup. Wat de uitkomst ook moge zijn; dit concours kan voor haar nu al niet meer stuk. Maar eerst zal de succesvolle combinatie a.s. zaterdag 23 november thuis in de eigen manege op het Genemuider dressuurconcours ‘De Buuz’nsniedersbokaal’ (tevens 1e selectiewedstrijd om de ‘Felix Dressuur Cup’) de eer van de Zwartewaterruiters verdedigen.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 19.11.12 | 06.28 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.85704 s