Dinsdag 24.04.18 | 12.29 uur

Vrijwilligers vrijdag voor demonstraties naar De Meente

Herinrichting Tapijtmuseum Genemuiden op koers

De vrijwilligers van het Tapijtmuseum waren onlangs in een najaarsvergadering bijeen. Besproken werd o.a. hoe het museumseizoen 2012 verlopen is en daarnaast informeerde het bestuur zijn vrijwilligers over de ideeŽn voor de herinrichting van de ontvangstruimte.

"Grote verbouwingen in deze ruimte zijn niet nodig, wel kan een andere indeling meer mogelijkheden geven om de bezoekers van het Tapijtmuseum nog beter van dienst te zijn", aldus het Genemuider Tapijtmuseum in een reactie.

De ideeŽn worden de komende weken uitgewerkt en getracht zal worden om de werkzaamheden voor het begin van het nieuwe seizoen (april 2013) af te ronden.

Ook buiten het museum zijn de vrijwilligers actief: komende vrijdag 23 november gaan zij naar het Woon-/diensten-/zorgcentrum 'De Meente'. Om 14.30 uur zal dan de documentaire De biezenmatterij te Genemuiden, gemaakt door oud-Genemuidenaar Albert de Leeuw, vertoond worden.

Daarna zullen de vrijwilligers demonstraties geven van biezenvlechten, pennenmatten maken en maetties ofkampn. Natuurlijk mogen de bezoekers dit ook zelf (weer eens?) proberen.

In januari zal het Tapijtmuseum meewerken aan een speciale bezoekdag voor 55-plussers in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De samenwerking met dit museum heeft opgeleverd dat een aantal medewerkers uit Enkhuizen een pennenmatencursus gaat volgen in het Tapijtmuseum!

Voorzitter Henk Beens kon op de vrijwilligersvergadering melden dat het uitgeven van het boek Op zolders en in skuurn een groot succes is geworden. In de week van 3 december worden de laatste bestellingen afgeleverd.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 21.11.12 | 00.00 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.38786 s