Maandag 19.02.18 | 18.05 uur

'Hoe kunnen wij Hasselt aantrekkelijker maken voor het toerisme en burgers?'

Gemeente start 'Vitaliteitsplan Binnenstad Hasselt'

Coördinatieteam 'Vitaliteitsplan Binnenstad Hasselt' bijeen

Coördinatieteam 'Vitaliteitsplan Binnenstad Hasselt' bijeen© Z-RTV Fotografie | RDV

Een drietal werkgroepen, onder het toeziend oog van een coördinatieteam, zal zich de komende jaren bezighouden met een centrumplan voor Hasselt. De werkgroepen bestaan uit ruim dertig vrijwilligers uit de Hasselter gemeenschap. De start van het centrumplan was donderdagavond met een korte kennismaking van het coördinatieteam in het gemeentehuis van Zwartewaterland.

"Hoe kunnen wij Hasselt aantrekkelijker maken voor het toerisme en burgers?", zegt voorzitter coördinatieteam de heer Renald v/d Werf.

"Worden toeristen gastvrij onthaald en blijven zij één of meerdere dagen; krijgen ondernemers de ruimte om te ondernemen; kunnen bewoners prettig wonen en winkelen, en wordt met respect voor het verleden gewerkt aan een welvarende toekomst", kopt de papieren hand-out 'Vitaliteitsplan Binnenstad Hasselt'.

Nogmaals Renald v/d Werf: "Het doel van het project is o.a. ideeën verwezelijken in een drietal fases. De eerste fase (2013-2014) is een zogenaamde 'Quick winst'. De volgende fase (2014-2017) is de middellange termijn; zijn investeringen noodzakelijk? En voor de langere termijn (> 2018) zijn er grote investeringen noodzakelijk?"

Het coördinatieteam herbergt de nodige kennis, bestaande uit Renald v/d Werf, Marko Akkermans, Petrit Sterenberg, Wim Zwitser, Hilma Tieks, Edwin Knol, Martijn Mekkelholt, Trijn Roeland, Wim Kanis, en namens de gemeente Alieke Landsman en Bert Kleen. Zij allen maken deel uit van een projectorganisatie.

Deze bestaat uit de eerdergenoemde coördinatieteam en een drietal werkgroepen met ieders een eigen aandachtsgebied: Hasselt langs het water (1); Inrichting openbare ruimte (2) en de Dynamiek (3).

In het maken van het plan worden zij ondersteund door de gemeente Zwartewaterland. De burgemeester is één van de belangrijke spelers die een rol spelen in het project 'Vitaliteitsplan Binnenstad Hasselt'.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 23.11.12 | 00.00 UUR
Vandaag:
5° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.59641 s