Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

Achthonderd vierkante meter klim-, spring- en speelplezier

Kinderen uitbundig op Europa's grootste springkussen

Kinderen uitbundig op Europa's grootste springkussen

Kinderen uitbundig op Europa's grootste springkussen© Peter Nefkens

In totaal 260 kinderen uit Zwartsluis en Meppel wisten dinsdagmiddag niet wat ze overkwam. Toen de deuren van de tennishal van Partycentrum en Hotel Zwartewater in Zwartsluis geopend werden, zagen de kinderen het grootste springkussen van Europa.

Achthonderd vierkante meter klim-, spring- en speelplezier zoals de kinderen van Het Kompas uit Meppel en de Arembergschool uit Zwartsluis nog nooit ergens hadden gezien. Dat kon ook niet, want dit is het eerste exemplaar en het werd speciaal opgeblazen om uitgebreid te testen. Het springkussen kost zo’n 85.000 euro en is een product van JB Stage uit Meppel, het snelgroeiende bedrijf in opblaasbare producten.

In de meivakantie staat dit vrolijke en stevige gevaarte tien dagen lang in de tennishal, van 26 april tot en met 5 mei.

Vanaf de kant keek Arjan van Driesum, account manager bij het hotel, met een glimlach toe. "Ik kwam bij John Bosscher binnenlopen en vroeg of hij nog iets leuks had en of hij wel eens iets met hotelgasten deed. Toen kwam hij dus met dit grootste springkussen van Europa aanzetten.’ Arjan hapte direct toe, zag het wel zitten om op deze manier eens iets anders te doen en om zo te kunnen laten zien meer te zijn dan alleen maar een hotel waar je onbeperkt vis kunt eten. "We zijn een multifunctioneel partycentrum, we staan overal voor open."

John Bosscher, de eigenaar van het Meppeler bedrijf JB Inflatable, spreekt van een herkenbaar product dat je vrij makkelijk kunt verhuren. Het idee is aan zijn creatieve brein ontsproten: Ik ben een paar keer in Disneyland geweest en daar kom je allemaal van die werelddelen tegen. Dat heb ik hier verwoord in enkele thema’s, zoals dieren, piraten en sprookjes. Het is een dure jongen qua vierkante meters en doek en ook omdat er veel 3D in zit.’

Eigenaresse Lies Frank van Partycentrum en Hotel Zwartewater ziet het vol bewondering gebeuren, al die kinderen die al met intens blije gezichten aan kwamen rennen en nu spelen dat het een lieve lust is.

"Ik zag ze vanmorgen al slepen met die dingen, ongelooflijk", zegt ze. De kinderen kunnen hun energie er goed kwijt en af en toe stapt een kind uit met tranen in de ogen. Bij zoveel spelende jeugd krijgt iemand wel eens per ongeluk een tikje. ‘Het is officieel op vierhonderd kinderen berekend’, legt John uit. "Nu is het wel heel erg druk, ik denk dat tweehonderd wel genoeg is.' En Arjan van Driesum: ‘Er komen er toch niet driehonderd tegelijk."

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 13.03.13 | 12.58 UUR
Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.72881 s