Donderdag 26.04.18 | 12.27 uur

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Primeur Koninklijke Marine op Sleepbootdagen 2016

Primeur Koninklijke Marine op Sleepbootdagen

Primeur Koninklijke Marine op Sleepbootdagen© Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine zorgt tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis voor een primeur. Bij alle voorgaande edities van dit maritieme evenement kwamen ‘de Jantjes’ met een havensleepboot naar Zwartsluis. Dit keer nemen zij een duikvaartuig mee. Een bijzonder schip dat voor tal van inzetten wordt gebruikt. Het publiek krijgt van 5 tot en met 7 mei 2016 volop gelegenheid de Argus te bekijken. De bemanningsleden voorzien de gasten aan boord ook graag van extra informatie.

De Argus is een van de vier duikvaartuigen van de Cerberusklasse. Deze vaartuigen bieden ondersteuning aan de duik en demonteergroepen. Deze groepen zijn 24-uur per etmaal inzetbaar.

Tijdens duikopdrachten kunnen explosieven onschadelijk worden gemaakt die in het water zijn aangetroffen. Regelmatig wordt ook een beroep gedaan op de duikers voor zoekacties van vermiste personen en voor beveiliging van havens. De Argus is voorzien van een decompressie tank en op dek ligt een gedemonteerde zeemijn,
Doordat de schepen platbodems zijn, zijn ze zeer geschikt voor ondiepe wateren. Ze opereren vooral op de Nederlandse binnenwateren en zijn niet vaak op zee te zien, al mogen ze tot 48 mijl uit de kust komen.

In Zwartsluis presenteert de marine zich bovendien met de roadshow. Deze bestaat onder meer uit een promotietrailer waar het publiek zelf kan ervaren wat het is om met een marineschip te varen. Ook wordt op een groot scherm getoond waartoe de marine in staat is en waarvoor ze wordt ingezet. Tevens neemt de marine ook dit keer een klimwand mee, waar jong en oud (onder begeleiding) de kans krijgt naar boven te klimmen. Een expositietent met een uitgebreide foto-expositie maakt de roadshow compleet.

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis
De Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis is een tweejaarlijks evenement tijdens het Hemelvaartweekend. In 2016 staat het van 5 t/m 7 mei voor de 13e keer op de evenementenkalender. Tijdens het grootste sleepbootspektakel van Nederland presenteren zich 200 authentieke sleepboten en opduwers aan de kaden van het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water. Gratis kan er genoten worden van een gevarieerd programma met rondvaarten, demonstraties, behendigheidswedstrijden, omvangrijk muziekprogramma, talrijke (kinder)activiteiten en een braderie. Meer informatie: www.sleepbootdagen.com

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 19.04.16 | 14.58 UUR
Vandaag:
17° | 6°
Meer weer...
Morgen:
16° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.9979 s