Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Cheque collectegeld optocht Hasselt symbolisch overhandigd

Oranjevereniging Hasselt: 750 euro naar De Zwaluw

Cheque collectegeld optocht Hasselt symbolisch overhandigd

Cheque collectegeld optocht Hasselt symbolisch overhandigd© Joke Mulder

Op zaterdag 27 augustus 2016 vond tijdens 't Euifeest in Hasselt tweemaal de allegorische optocht plaats. Een mooie traditie die de Oranjevereniging Hasselt elk jaar in stand houdt. "Hasselt heeft veel mooie tradities en monumenten. Een van die monumenten verkeert op dit moment in zwaar weer: Molen de Zwaluw. De Oranjevereniging Hasselt heeft besloten om een gedeelte van het collectegeld tijdens de rondgang te doneren aan de molen", aldus het bestuur. Afgelopen zaterdag 10 september was de feestelijke overhandiging; 750,00 euro!

De wieken van de molen moeten vervangen worden en dit kost een aanzienlijk bedrag. Een bedrag dat niet zomaar even opgehoest kan worden. Daarom heeft de Oranjevereniging Hasselt besloten om 50% van het collectegeld dat wordt opgehaald tijdens de optocht te doneren aan Molen de Zwaluw", aldus bestuurslid Carijn Bergman.

Korenmolen De Zwaluw is, naast drie andere molens in Nederland, genomineerd voor de BankGiro Loterij Molenprijs 2016. Het publiek kan van 3 september tot 3 oktober stemmen op het favoriete project. De molen met de meeste publieksstemmen ontvangt een bedrag van 50.000 euro om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Er is zo'n 172.000 euro nodig voor restauratie van de wieken van Korenmolen De Zwaluw in Hasselt.

Stemmen
Via www.molenprijs.nl/dezwaluw kan iedereen (vanaf 18 jaar) van 3 september, 10.00 uur tot 3 oktober, 12.00 uur 's middags stemmen. De molen met de meeste stemmen wint. De drie overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen per project in euro's uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een geheel verzorgd molenweekend verloot.

Over de BankGiro Loterij Molenprijs
De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Meer informatie: www.molenprijs.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 14.09.16 | 08.51 UUR
Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.51104 s