Maandag 19.02.18 | 23.08 uur

Is er opnieuw Hasselts wielersucces in de maak?

Anna van der Breggen rijdt wereldkampioenschap tijdrijden

De Hasseltse Anna van der Breggen heeft tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in Qatar een reputatie hoog te houden. Op ieder internationaal kampioenschap in 2016 pakte ze immers een medaille op de individuele tijdrit en won ze de wegrit. Op dinsdag 11 oktober 2016 zou Van der Breggen wederom een medaille kunnen pakken tijdens een tijdrit. Hoe liggen haar kansen?

Van der Breggen begint in Doha als vice-wereldkampioen aan haar rit tegen de klok. In Richmond kwam ze vorig jaar kwam ze twee seconden en 54 honderdsten tekort om Linda Villumsen te verslaan. Na de bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgde er een paar weken geleden een zilveren plak tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen op de weg in het Franse Plumelec.

Toch is Van der Breggen nu niet zomaar zeker van wederom een medaille. Daar zal ze allereerst heel hard voor moeten rijden. Daarnaast mag ze van Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Katrin Garfoot, Lisa Brennauer en Olga Zabelinskaya zeker de nodige tegenstand verwachten. Ook namen als Alena Amialiusik, Ann-Sophie Duyck en Trixi Worrack zijn niet uit te sluiten.

Het parcours dat de rensters in Doha moeten afleggen wordt twee keer verreden, goed voor in totaal 28,9 kilometer tegen het uurwerk. Veel rechte stukken zijn er niet te vinden. Het rondje op het artificiŽle eiland 'The Pearl' kenmerkt zich door vele bochten en rotondes. De winnares moet derhalve in staat zijn om goede bochten te rijden en te accelereren.

Het zijn eigenschappen die Van der Breggen zeker beheerst. Maar of het genoeg is voor opnieuw Hasselts wielersucces? Het is de vraag. Vanaf 14.40 uur wordt die vraag beantwoordt, daar Anna van der Breggen dan zal beginnen aan haar rit tegen de klok.

Het WK tijdrijden voor elite vrouwen wordt vanaf 13.20 uur uitgezonden op NPO 1.

Door: De Zwartewaterkrant | Tim de Vries

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 11.10.16 | 01.38 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60597 s