Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Basisschoolleerlingen Hasselt volgend jaar naar Duinrell

CBS De Driemaster verkoopt meeste kinderpostzegels

CBS De Driemaster verkoopt meeste kinderpostzegels

CBS De Driemaster verkoopt meeste kinderpostzegels© DKN | RDV

CBS De Driemaster in Hasselt heeft de meeste postzegels verkocht tijdens de landelijke Kinderpostzegelactie. De kinderen uit groep 8 behoren tot een Top 20 van de beste verkopende groepen van het land. Wethouder Arie Speksnijder van de gemeente Zwartewaterland mocht de prijs vrijdagochtend 4 november 2016 overhandigen. In totaal werd er landelijk 9.3 miljoen euro opgehaald. Ruim 160.000 kinderen uit groep 7 en 8 gaan ieder najaar langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen. Zo'n zeventig procent van de scholen in Nederland doet mee.

Pleegzorg, Kind & Trauma en Onderwijs
Met de opbrengst steunt Kinderpostzegels projecten waarin de veiligheid en ontwikkeling van kinderen centraal staan. In 2016 is er niet gekozen voor een vaststaand thema, maar wordt aandacht gegeven aan de onderwerpen Pleegzorg, Kind & Trauma en Onderwijs.

Top 20
De 11-jarige Tije van den Berg, leerling van de Hasseltse basisschool, verkocht voor € 1.053,76 aan kinderpostzegels, kaarten en pleisters, dat is het meeste van de klas. De twintig best verkopende groepen winnen een schoolreis en mogen in mei volgend jaar naar de Duinrell. Daarnaast heeft Stichting Kinderpostzegels Nederland en top 5 samengesteld van de vijf meest creatieve scholen van Nederland. In totaal reizen vijfentwintig groepen - 600 á 800 leerlingen uit heel Nederland - volgend jaar af naar Vakantiepark en attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Kinderpostzegels
Kinderen zijn veerkrachtig en tegelijk kwetsbaar. Ze hebben behoefte aan en recht op ontwikkeling. Kinderpostzegels wil dat kinderen - ongeacht de situatie, plaats of omstandigheden waarin ze opgroeien - de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Kinderpostzegels ondersteunt de ontwikkeling van kwetsbare kinderen in drie programma's (Pleegzorg, Onderwijs en Traumaverwerking), wereldwijd. Naast de velletjes met de bekendste figuren van illustrator Fiep Westendorp – zij zou dit jaar 100 zijn geworden – staan er sinds enkele jaren ook een blikjes met pleisters (die worden sinds 2012 verkocht), een usb-stick (sinds 2015) en een katoenen tas, ook met een illustratie van Fiep Westendorp op de formulieren.

Geldigheid
Kinderpostzegels zijn voorzien van een cijfer 1. Hiermee wordt de tendens gevolgd waarbij er geen bedrag in euro’s meer op vermeld staat. Hierdoor zijn de Kinderpostzegels ook nog geldig na tariefsverhogingen en hoeft er niet bijgeplakt te worden. Overigens zijn oude Kinderpostzegels waarop nog wel een eurobedrag staat vermeld nog gewoon te gebruiken, maar bijplakken kan noodzakelijk zijn. De Betaling van de Kinderpostzegels gaat sinds 1992 via acceptgiro of eenmalige machtiging, er wordt niet contact afgerekend aan de deur. De bestellingen Kinderpostzegelactie 2016 worden tussen 9 en 25 november bezorgd.

CBS De Driemaster
CBS De Driemaster (De Bagijnenkamp 19) in Hasselt geeft vanuit een christelijke visie aandacht aan de individuele talenten van kinderen in een omgeving waar zij zich veilig en thuis voelen. De slogan '3Master 4Talent' geeft kernachtig weer waarvoor De Driemaster staat. De huidige groep 8 heeft daar met hun succesvolle Kinderpostzegelactie inhoud aan gegeven.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 04.11.16 | 15.21 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.68963 s