Maandag 19.02.18 | 18.05 uur

Brandweerkorpsen druk met stormschade

Eerste herfststorm laat sporen na in de regio

Stormschade in Het Van Stolkspark Hasselt

Stormschade in Het Van Stolkspark Hasselt© Henry Wallinga

Zondag 20 november 2016 trok een actieve stormdepressie langs de Nederlandse kust naar het noorden en veroorzaakte de eerste en meteen ook laatste herfststorm van deze herfst. De storm maakte verspreid over het land flink wat schade. Ook in de gemeente Zwartewaterland werd de nodige schade aangericht. De brandweer had het druk met de vele meldingen van stormschade.

In Hasselt werd Het Van Stolkspark uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Daar waren een tweetal bomen omgewaaid die de wandelpaden versperden. Op het industrieterrein in Hasselt was een hekwerk omgeblazen door een flinke windvlaag. De hekken werden door de brandweer losgekoppeld en op een veilige plek neergelegd.

In Genemuiden miste een omvallende boom ternauwernood een woonhuis aan de Achterweg. De brandweer heeft de boom van de weg gehaald.

De storm van gisteren is niet uitgegroeid tot een echt zeer zware storm zoals die van 13 november 1972, 2 april 1973 of 25 januari 1990. Aan de kust bij IJmuiden en Zeeland kwam het tot windkracht 10 (zware storm), met windstoten tot 110 a 130 km/uur.

In de regio Zwartewaterland bereikte de wind tussen 1 en 4 uur in de middag zín hoogtepunt (windkracht 8) met windstoten tot bijna 90 km per uur. De laatste echt grote storm dateert al weer van 25 juli 2015. De grote zomerstorm die destijds een grote indruk maakte.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.11.16 | 08.45 UUR
Vandaag:
5° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60046 s