Dinsdag 24.04.18 | 00.59 uur

Grijp in voordat het te laat is!

VD&P juristen: Mijn klant betaalt niet, wat nu?

ADVERTORIAL Stel, u bent een leasemaatschappij en hebt een huurkoopovereenkomst met een organisatie. Alleen de afgesproken voorwaarden worden niet nagekomen en de klant betaalt zijn maandelijkse leasetermijnen niet. Wat doet u? VD&P juristen uit Genemuiden geeft uitleg om uw debiteurenbeleid te verbeteren.

Onlangs zat een klant van ons midden in een dergelijke situatie. De betreffende partij heeft toen het verstandige besluit genomen om VD&P juristen in te schakelen. De betaalachterstand bleek niet te incasseren, waardoor het besluit viel om de huurkoopovereenkomst te ontbinden en de auto op te eisen.

De rechter werd verzocht om de huurkoper tot afgifte van de auto te veroordelen. Als het koeriersbedrijf niet aan deze opgelegde verplichting zou voldoen, stond daar een dwangsom tegenover. Toen de rechter eenmaal tot het gevraagde sanctie oordeelde, was de vogel inmiddels Ė met auto en al Ė gevlogen!

Aangifte bij de politie bood uitkomst, want enkele weken erna nam de Belgische politie het voertuig in beslag. In samenwerking met de Nederlandse politie kon VD&P uiteindelijk de auto ophalen, om hem vervolgens bij de klant af te geven. Het vonnis van de rechter kwam op dat moment erg van pas.

Helaas was de huurkoper niet bepaald zuinig omgegaan met de auto, maar de klant was in ieder geval blij dat de auto terecht was. De auto wordt nu door de klant verkocht en de verkoopopbrengst zal in mindering worden gebracht op de vordering van de huurkoper.

Wat is een huurkoopovereenkomst?
Bij huurkoop is het de bedoeling dat het object aan het einde van het contract eigendom wordt van de huurkoper. Zolang de lening niet is afbetaald, blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar van het voertuig en kan zij de auto bij wanbetaling opeisen.

Wilt u meer weten over de aanpak van VD&P juristen? Neem vrijblijvend contact via 038 385 6724 of www.vdenp.nl

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.01.17 | 10.00 UUR


advertentie

Vandaag:
16° | 5°
Meer weer...
Morgen:
17° | 5°


AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.00974 s