Woensdag 21.02.18 | 21.23 uur

Burgemeester Bilder feliciteert gouden echtpaar

Echtpaar Greveling-Pluim 50 jaar getrouwd

Burgemeester Bilder bij Anneke en Albert Greveling

Burgemeester Bilder bij Anneke en Albert Greveling© M. Lolkema

Vrijdag 20 januari 2017 is burgemeester Eddy Bilder op de koffie geweest bij Albert Greveling en Anneke Greveling-Pluim in Zwartsluis. Zij vieren deze dag dat ze 50 jaar getrouwd zijn. Albert en Anneke Greveling zijn geboren en getogen Sluzigers. Ze woonden als kind zelfs maar een paar huizen van elkaar af. Terwijl Albert aan de Singel opgroeide, groeide Anneke op in de Kerkstraat. "We zagen elkaar toen niet staan hoor. Dat kwam pas veel later", vertelt het echtpaar.

De vader van Albert Greveling had bedacht dat bij de zestiende verjaardag van Albert hij vast wel een brommer zou willen hebben. Net als al die andere jongens. Maar Albert had andere plannen voor zijn zestiende verjaardag. "Ik zei tegen mijn vader, doe mij maar tekenlessen bij Stien Eelsingh en ik wil graag een kano." En zo gebeurde het. Albert ging naar tekenlessen van Stien Eelsingh en hij kreeg een kano.

Dat kanovaren beviel zo goed dat een vriend van Albert ook wel een kano wilde. De kano werd zelf gebouwd en volgens Albert vaarde deze boot dan ook voor geen meter. De kano werd dan ook al weer gauw verkocht. Aan twee meiden, waaronder Anneke Greveling-Pluim. "Elke keer als ik Anneke met haar kano zag ploeteren, nam ik mij voor dat dit maar eens anders moest".

Albert nodigde Anneke uit voor een gezamenlijke kanotocht en zo kwamen ze beiden vast te zitten in de krabbescheer in de Wieden. "We zijn een hele morgen bezig geweest om die sloot uit te komen. We stonken een uur in de wind, we waren super moe, maar tegelijkertijd vonden we dat als we de krabbescheer konden overleven, een huwelijk vast ook wel zou lukken." Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Albert Greveling is bekend van de vele lezingen die hij geeft en van de Zintuigentuin. Anneke Greveling-Pluim is onder andere bekend in het quiltcircuit en van haar Welfare-activiteiten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 20.01.17 | 15.57 UUR
Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°



advertentie

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62216 s