Woensdag 25.04.18 | 21.52 uur

Zwartsluis maakt zich op voor indrukwekkend staaltje vakmanschap

Demontage Meppelerdiepsluis live te volgen

Op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017 wordt de brug over de Meppelerdiepsluis, die nu in de omleiding ligt, verplaatst naar zín definitieve locatie. De verschillende onderdelen van de brug worden op 18 februari gedemonteerd en verplaatst. Aansluitend worden deze onderdelen op de definitieve locatie weer opgebouwd. De werkzaamheden zijn live te volgen. Dat heeft Tonny Arissen, Omgevingsmanager bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland laten weten.

Vervolgens wordt de brug uitgebreid getest om vrijdag 24 februari 207 op zijn definitieve locatie in gebruik te worden genomen. Voor de verplaatsing worden diverse grote kranen, zelfrijdende voertuigen en vijzeltechnieken ingezet. Kortom, een uniek stukje werk en een indrukwekkend staaltje vakmanschap.

Tijdens het weer opbouwen zal het wegverkeer vanaf 20 februari, gedurende 5 dagen, over een vaste noodbrug worden geleid. Deze noodbrug wordt 19 februari geplaatst. Dit is nodig omdat het wegverkeer alleen 18 en 19 februari mag worden gestremd.

Indien u de werkzaamheden met eigen ogen wilt aanschouwen, is aan de Zwartsluis zijde van de Meppelerdiepsluis hiervoor gelegenheid bij woning Tjalk 18. Aan de Hasselt zijde is geen mogelijkheid om het werk te aanschouwen vanwege de noodzakelijke wegafsluiting al vanaf de rotonde.

De werkzaamheden zijn ook live te volgen op www.webwatch.nu/projecten/meppelerdiepsluis

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 04.02.17 | 12.56 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 6°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.86143 s