Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Met muzikaal duo Beek & Veen

Lichtvoetig barokconcert in Ichthuskerk Hasselt

In de serie 'Klassiek op Zaterdagmiddag' zijn Ester Van der Veen (blokfluit) en Timo Beek (orgel) te gast op zaterdag 18 februari 2017 in de Ichthuskerk (Kastanjelaan 1) in Hasselt. Zij treden op als muzikaal duo Beek & Veen. Aanvang is 16.00 uur.

Timo Beek is in 2012 afgestudeerd als master aan de conservatoria van Amsterdam en Enschede bij Gijs van Schoonhoven en Leo van Doeselaar als concert- en kerkorganist. Zijn bachelor behaalde hij bij Harm Jansen te Zwolle in 2005. Hij bekwaamde zich in oude muziek uit de Duitse barok en Romantiek en wist een brede concertpraktijk in binnen en buitenland op te bouwen ook gaf hij o.a. een improvisatieconcert in Het Orgelpark te Amsterdam. Daarnaast is hij lid van het Asko Kamerkoor en geeft workshops omtrent het nieuwe liedboek. Hij is o.a. organist van de Protestantse gemeente van Losser.

Samen met Ester van der Veen, afgestudeerd als master op het conservatorium in Utrecht in 2009 bij Marjolijn van Roon, vormen ze het hierboven genoemde duo Beek & Veen. Ester speelt in verschillende blokfluitensembles en nam deel aan het Festival voor Oude muziek in Utrecht. Met haar ‘Red Rose Kwartet’ trad ze op in Antwerpen en Het Concertgebouw. Sinds 2012 studeert ze ook nog historische fagot in Bremen. Het duo heeft zich gespecialiseerd in oude muziek. Ze hebben samen reeds allerlei concerten gegeven en veel buitenlandse ervaring opgedaan. Het is musiceren met een knipoog wat ze doen.

Hun lichtvoetige programma heeft als titel Wood & Wind en bevat werken uit de Barokperiode van Telemann, Bach en vele anderen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 04.02.17 | 15.41 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.85073 s