Woensdag 25.04.18 | 05.35 uur

Eerste competitiewedstrijd na de winterstop

DESZ legt koploper SV Nieuwleusen over de knie

DESZ legt koploper SV Nieuwleusen over de knie

DESZ legt koploper SV Nieuwleusen over de knie© Henk Kuik

De hoofdmacht van DESZ heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop in winst omgezet. Tegenstander was koploper SV Nieuwleusen, waardoor van een ware topper kon worden gesproken. Lange tijd leek het duel onbeslist te blijven. De ploegen deden namelijk nauwelijks voor elkaar onder en doelpunten bleven uit. Tot enkele minuten voor tijd. Karlo Naberman besliste het duel door een strafschop te verzilveren: 1-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er door beide ploegen keihard geknokt om iedere bal. Dit kwam het spelniveau niet ten goede, maar gaf het duel wel de strijd en passie die een topper verdient. In de beginfase waren het de rood-witten die de eerste speldenprikjes uitdeelden. Zo knalde Tom Kisjes het leer hard over en zag Danny Moorman een vrije trap uit de korte hoek worden geranseld door de doelman van SV Nieuwleusen.

Aan de andere zijde van het veld wisten de bezoekers nauwelijks echt gevaarlijk te worden. De ploeg brak weliswaar een aantal keren door, echter bleef even zo vaak de eindpass of afwerking achterwege. Wel werd het doel van Renee Agterhuis enkele malen van afstand onder vuur genomen. De sluitpost hoefde in al deze gevallen niet handelend op te treden. Ruststand: 0-0.

Na de theepauze veranderde het spelbeeld niet. De Sluzigers behielden een licht veldoverwicht, terwijl de gasten gokten op de counter. Eťn van deze aanvallen leek SV Nieuwleusen de voorsprong te brengen. Erwin Dijk rondde af na een mooie aanval, maar deed dit in buitenspelpositie. De treffer werd derhalve afgekeurd.

De rood-witten waren via Karlo Naberman eenmaal dichtbij een treffer. Zijn vrije trap ging echter over. Tien minuten voor het eindsignaal was het toch raak voor DESZ. Moorman werd onreglementair gestuit in het vijandelijk penaltygebied, wat zijn ploeg een strafschop opleverde. Naberman toonde aan over stalen zenuwen te beschikken: 1-0.

In de eindfase van de wedstrijd ging SV Nieuwleusen op zoek naar de gelijkmaker. Hier kreeg de ploeg in blessuretijd nog een uitgelezen mogelijkheid voor. Invaller Justin Beentjes verscheen alleen voor Agterhuis, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de tweestrijd. Niet veel later klonk het fluitsignaal voor het laatst. Eindstand: 1-0.

Aanstaande zaterdag speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen CSVC. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.02.17 | 09.00 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 5°
Meer weer...
Morgen:
18° | 6°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.86714 s