Dinsdag 24.04.18 | 12.29 uur

Pittig slot Urkers doet Genemuiden de das om

SC Genemuiden geeft drie punten uit handen

SC Genemuiden geeft drie punten uit handen

SC Genemuiden geeft drie punten uit handen© Helmich Lubberts

In het zicht van de haven en met nog tien minuten te spelen prijkt er een 2-0 voorsprong op het scorebord van SC Genemuiden door een doelpunt van Danny Menting en Omar Kavak, een zekere overwinning is nabij en het moet al raar lopen wil het nu nog mis gaan. Niets is minder waar, de riante voorsprong wordt in de slotfase teniet gedaan en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Nadat Harmen de Boer voor de aansluitingstreffer zorgt, is het notabene oud Genemuider 2 speler Riekelt Nentjes die SV Urk een punt bezorgd en de eindstand op 2-2 bepaald.

De eerste helft van de wedstrijd hoog de wat rommelig maar was het aankijken meer dan waard, het spel golfde wat heen en weer en mondjesmaat werden de beide goalies op de proef gesteld. De eerste kans van de wedstrijd kwam dan ook pas na 8 minuten, een afvallende bal kwam voor de voeten van Jacco Riemens terecht. Hij kapte zijn tegenstander uit en haalde uit richting doelman Koffeman, tot opluchting van SV Urk ging het schot naast.

Aan de andere kant was het Lucas Nagel die de score had kunnen openen, hij kreeg alle ruimte maar doelman Flier pareerde de bal. SC Genemuiden kwam steeds beter in zijn spel en was duidelijk de bovenliggende partij, het bleef scherp en een zeker doelpoging van SV Urk werd dan ook met verve van de lijn gehaald door Jacco Riemens. Een vrije trap van Omar Kavak en een heerlijk schot van Jacco Riemens hadden in het eerste half uur Sportclub de voorsprong kunnen bezorgen, het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor het eerste doelpunt zou gaan vallen. Een ingooi van Anne van der Kolk bereikte Omar Kavak, hij speelde Gert Jan Nagel uit en schoot diagonaal richting het doel. Doelman Koffeman had de grootse moeite met dit schot en kon de bal niet klemvast pakken, Danny Menting wist met dit cadeautje wel raad en schoof de bal simpel op slag van rust binnen. Het had zelfs maar zo 2-0 kunnen worden voor rust wanneer de knap geschoten bal van Omar Kavak de binnenkant van de doelpaal iets anders had getoucheerd, hij stuiterde nu terug het veld in dit tot opluchting van doelman Cornelis Koffeman en de rest van SV Urk.

De wedstrijd bleef spannend en er werd soms tot op het randje gespeeld, ook in de tweede helft stonden er twee teams in het veld die er vol voor wilden gaan. SC Genemuiden ging op jacht naar meer en SV Urk kon maar moeilijk onder deze druk wegkomen. Sportclub wilde zo snel mogelijk een tweede treffer creŽren en met een eerste schotje van Anne van der Kolk en een strakke bal van Patrick Lip leek men goed op weg. Ook een schot van Wouter van der Molen had meer verdiend, maar doelman Koffeman redde bekwaam. Diezelfde Koffeman gaf later toe dat SC Genemuiden eigenlijk een strafschop had moeten krijgen na het onderuit trekken van Anne van der Kolk in de zestien, leidsman Boringa zag dit echter anders.

Toch kwam die tweede treffer er, na een perfect aangesneden pass van Patrick Lip was het Omar Kavak die de 2-0 maakte. Met nog tien minuten te gaan leek SC Genemuiden op rozen te zitten, leek want als een duveltje uit een doosje waren het Harmen de Boer en Riekelt Nentjes die alsnog een punt in de wacht wisten te slepen voor SV Urk.

Dit hadden zelfs nog drie punten kunnen worden, ware het niet dat scheidsrechter Boring na wat later bleek een terechte derde treffer afkeurde voor vermeend buitenspel. SC Genemuiden baalde dan ook na afloop, een zeker winst was teniet gedaan. Positieve van deze wedstrijd was de 12e man, in deze onvervalste derby stonden zij er weer. Volgende week wacht ASVD Dronten de rode lantaarndrager, van onderschatting zal zeker geen sprake zijn. Niets is zeker!

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.02.17 | 09.28 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.52326 s