Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Stevige kritiek op proces herontwikkeling Agnietenterrein

'Besluit tot sloop van voormalige Mulo is aan de raad'

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 februari 2017 klonk stevige kritiek op de weg die het college bewandelt in zake de herontwikkeling van het voormalige Agnietenterrein in Zwartsluis. Kern van de kritiek is het feit dat het college zich onvoldoende houdt aan een toezegging om de raad tussentijds te informeren, zodat de raad de mogelijkheid heeft om bij te sturen. Uit een raadsbrief van 10 januari 2017 blijkt echter dat het college zelfstandig heeft besloten tot volledige sloop van de voormalige Mulo over te gaan. "Deze brief bewijst dat het college niet naar ons luistert", zei mevrouw Dijkstra (PvdA).

Al op 8 september 2016 ging de raad akkoord met de voorgestelde herontwikkeling van het voormalig Agnietenterrein in Zwartsluis en stelde daarvoor een krediet van 2.422.000 euro beschikbaar. Voorwaarde was wel dat het college de raad tussentijds zou informeren over een brede risicoanalyse, de resultaten van het woonbehoefteonderzoek en de strategie omtrent de uitgifte van gronden en bijbehorende prijsstelling. De hiervoor genoemde raadsbrief bevatte de eerste tussentijdse informatie inclusief het door de aanwezigheid van asbest ingegeven besluit tot sloop van de voormalige Mulo.

In de week voorafgaand aan deze raadsvergadering was de raadsbrief ook al onderwerp van discussie tijdens een informatiebijeenkomst. "De brief bleek prematuur, het eigenlijke collegebesluit tot sloop werd pas na het opstellen van de brief genomen", gaf de heer Selles (CDA) onze redacteur na afloop van de raadsvergadering een toelichting. "Daar komt bij dat een eventueel besluit tot sloop aan de raad is en niet aan het college. Bovendien is er een potentiŽle koper voor de voormalige Mulo, maar dat alternatief is in de brief niet uitgewerkt." De discussie was voor het college aanleiding het besluit tot sloop op korte termijn alsnog in een voorstel aan de raad voor te leggen.

Mevrouw Dijkstra was van mening dat het college de inwoners van Zwartsluis nu voor de tweede keer tekort doet. Daarmee doelde zij op het voorstel voor de inrichting van parkeerplaatsen in het centrum van Zwartsluis, dat bij gebrek aan een goede financiŽle onderbouwing aan het college werd teruggegeven. De heer Selles gaf nog aan dat de voormalige Mulo dan wel geen monument is, maar wel een Delfste school die het behouden meer dan waard is. "Komende dinsdag bespreken wij het concept raadsvoorstel in het college en daar nemen wij de zaken die hier genoemd zijn zeker mee", sloot wethouder Speksnijder de discussie af.

Door: De Zwartewaterkrant | Astrid Mensink

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 10.02.17 | 16.07 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.85622 s