Maandag 19.03.18 | 18.54 uur

Opnieuw Daltonschool voor de komende vijf jaar

Uitreiking Daltoncertificaat aan Basisschool Het Anker

Daltoncoördinator, juf Maressa en Jaap Oudenampsen

Daltoncoördinator, juf Maressa en Jaap Oudenampsen © Sytske de Haan

Basisschool Het Anker in Hasselt mag zich ook de komende vijf jaar met trots Daltonschool noemen. De daltonlicentie is vorige week tot 2022 verlengd. Dat gebeurde nadat de christelijke basisschool in Hasselt bezoek had gekregen van vertegenwoordigers van de Nederlandse Daltonvereniging [NDV].

Deze Vereniging toetst om de vijf jaar of de aangesloten scholen nog voldoen aan de eisen die de vereniging aan kwalitatief goed daltononderwijs stelt. Voorafgaand aan het bezoek moest de school zichzelf beoordelen op allerlei onderdelen en vakgebieden. Verder moesten documenten aangeleverd worden ter beoordeling.

Om te zien of de theorie en de praktijk met elkaar in overeenstemming zijn, bezocht de visitatiecommissie alle groepen in de school en voerden zij gesprekken met leerlingen, leerkrachten, ouders, directie en bestuur.

Na de documentenstudie en het schoolbezoek spraken de inspecteurs zich vooral lovend uit over de vele vormen van samenwerking binnen de school. Zowel binnen het team wordt veelvuldig en goed samengewerkt, maar ook tussen de leerlingen en samen met de ouders. Zij benoemden dit onderdeel als 'de parel van de school'. "Geheel terecht heeft de school vorig jaar haar slogan aangepast met 'Leren doe je samen!', aldus Jaap Oudenampsen.

Locatieleider Jaap Oudenampsen: "In de maatschappij van morgen zijn samenwerking, zelfstandigheid en het nemen van verantwoordelijkheid belangrijke voorwaarden om te kunnen omgaan met elkaar in de samenleving."

"Op een daltonschool leert de leerling door middel van taken door de jaren heen zelfstandig kennis te vergaren. Ook samenwerking tussen leerlingen krijgt veel aandacht. In het daltononderwijs zijn samenwerking, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid belangrijke uitgangspunten. Dit geldt natuurlijk voor veel basisscholen, maar er is een groot verschil met daltononderwijs. Daltonscholen moeten immers zorgen dat de 3 genoemde uitgangspunten in het onderwijs zichtbaar zijn, een kwaliteitsgarantie van dit onderwijs. Daltononderwijs is daarmee een goede voorbereiding op de toekomst van de leerlingen."

Voor meer informatie over daltononderwijs: www.cbshetankerhasselt.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 11.02.17 | 11.00 UUR
Vandaag:
4° | -1°
Meer weer...
Morgen:
5° | 2°advertentie

10 JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.77822 s