Vrijdag 23.03.18 | 11.46 uur

Organisatie in handen van Rotary Zwartewatersteden en STG Eendracht

De Drie Provinciëntocht op zaterdag 17 juni 2017

STG Eendracht Genemuiden en Rotary Zwartewatersteden slaan opnieuw de handen ineen voor een wielertocht. De Drie Provinciëntocht, zoals de tocht officieel genoemd is, vindt plaats op 17 juni 2017 en loopt door de provincies Overijssel, Drenthe en Friesland. De start en finish vinden in Genemuiden plaats en de totale lengte van de tocht is ongeveer 230 kilometer. Deelnemers betalen inleggeld of kunnen zich laten sponsoren. Deze opbrengsten gaan 100% naar 2 goede doelen.


De tocht
Rotary en De Eendracht werken al jaren samen aan de organisatie van een tweejaarlijkse wielertocht voor het goede doel. Harry Kiewit, Rotary-lid en medeorganisator van het eerste uur: “Die tocht liep van Münster naar Genemuiden en nam twee dagen in beslag. Door de oplopende kosten besloten we de tocht in te korten tot één dag. Dat komt dan ten goede aan het sponsorbedrag. Het aantal kilometers blijft wel hetzelfde.”

Begeleiding
De fietstocht wordt in vier delen opgesplitst door twee korte stops en een lunch. De begeleiding van de tocht wordt ook net als voorgaande jaren verzorgd door leden van De Eendracht en de Rotary. Zij zetten volgauto’s, een bezemwagen en EHBO’ers in.

Sponsoring
Sportieve inwoners uit de regio die regelmatig op een racefiets zitten, kunnen zich voor deze tocht inschrijven. Zij moeten zich vervolgens laten sponsoren. Het minimale sponsorbedrag per deelnemer bedraagt echter € 125,00. In ruil krijgen ze dan een compleet verzorgde tocht, inclusief shirt en broek (met logo’s), lunch, koffie en broodjes. De kosten van de dag worden gedekt door shirtsponsoring. Het sponsorgeld van de deelnemers gaat dus 100% naar het goede doel.

Goede doel
Rotary koos voor de voedselbank in Zwartewatersteden. Zij staat achter het doel van de deze instelling, namelijk het samen bestrijden van armoede en het terugdringen van voedseloverschotten waardoor het milieu minder wordt belast. STG de Eendracht buigt zich momenteel nog over haar goede doel en maakt dit binnenkort bekend. De gekozen doelen kunnen rekenen op een mooie opbrengst. Beide clubs verwachten ca € 12.500,00 over te houden, wanneer het maximum aantal deelnemers van 60 mensen meefietst.

Inschrijving
Klaas Jan Barneveld van STG de Eendracht: "Voor iedere deelnemer wordt dit jaar een uniek wielertenue ontworpen. Mensen moeten zich dus snel opgeven, want vol is vol! Dus zit je regelmatig op de racefiets of ken je iemand in je omgeving die ook fietst? Iedereen is welkom om aan deze schitterende toch mee te doen!"

Inschrijven via: www.stg-eendracht.nl/3-provicieen-sponsorfietstocht

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.02.17 | 11.00 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 1°
Meer weer...
Morgen:
11° | 2°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.92838 s