Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Eerste thuiswedstrijd Hasselters na winterstop aanstaande

Olympia'28 delft onderspit tegen koploper VSCO'61

Olympia'28 delft onderspit tegen koploper VSCO'61

Olympia'28 delft onderspit tegen koploper VSCO'61© Martien Wursten

Olympia’28 heeft op bezoek bij koploper VSCO’61 niet weten te zorgen voor een verrassing. De Hasselters verloren met 3-1. Helemaal onterecht was dat niet, hoewel de nog altijd zeer gemankeerde ploeg van Melchior Schoenmakers voor de rust verrassend de bovenliggende partij was.

Grootste kans in de eerste helft is voor Bertus Finke. De rappe vleugelaanvaller weet het buitenkansje echter niet te verzilveren. Na de pauze geeft de lijstaanvoerder meer gas. Een eerste mogelijkheid stuitert via het hoofd van Robert Wursten via de paal weer het veld in, terwijl een paar minuten later doelman Jeroen Bos zich tot het uiterste moet strekken om een poging van afstand over te tikken.

Als Rinze van de Velde na 58 minuten spelen de 1-0 binnen knikt is dat dan ook niet onverdiend. Op dat moment staat Kjelt Bonhof juist aan de zijlijn om zijn rentree te maken. De captain kwam vooralsnog niet in actie na de winterstop, maar trekt het spel direct naar zich toe. Het resulteert in wat kleine kansjes voor de bezoekers en uiteindelijk in de gelijkmaker.

Het is Finke die met een diagonale bal Bonhof aan het werk zet. De aanvaller snelt de zestien in, lijkt daar reglementair van de bal te worden gegleden, maar krijgt wel een penalty. Met enig fortuin wordt de strafschop verzilverd door Erik van der Kolk.

Is de strafschop van Olympia ietwat dubieus, dat geldt helemaal voor de strafschop die VSCO even later krijgt. Doelman Jeroen Bos tikt de bal voor de voeten van Dominque van der Grift weg, maar ziet tot zijn afgrijzen dat de leidsman naar de stip wijst. Ruben Buijserd schiet raak. In de absolute slotfase wordt het ook nog 3-1. Wilbert van de Kolk stuurt Jesse Rietberg weg, die Bos omspeelt en scoort.

Na drie uitduels is het komende zaterdag tijd voor de eerste thuiswedstrijd voor Olympia'28 na de winterstop. Op bezoek komt WZC. En ja, daar is na de dramatische uitwedstrijd in de eerste seizoenshelft en de al even pijnlijke degradatie van twee jaar geleden nog wel een appeltje mee te schillen. Het belooft een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden. Aanvang 14:30 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.02.17 | 10.05 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.30054 s