Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

KiKa bedankt basisschoolleerlingen uit Hasselt

Leerlingen overhandigen cheque aan Stichting KiKa

KiKa bedankt basisschoolleerlingen uit Hasselt

KiKa bedankt basisschoolleerlingen uit Hasselt© DKN | RDV

Het YouTube Event in Hasselt voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), van de basisschoolleerlingen, Floris van der Linde (12), Tije van den Berg (11), Sam de Vreede (12) en Werner Wolf (12) baarde eind december 2016 opzien. De jongeren behaalde het nieuws van De Zwartewaterkrant, Stichting Kinderen Kankervrij en kwamen veelvuldig aan bod in het lunchprogramma bij RTV Oost, van presentatrice Sarah de Geest. Op woensdag 15 februari 2017, tijdens Wereld Kinderkanker Dag, heeft Tanja Schröder, namens de Stichting Kinderen Kankervrij, in Hasselt een symbolische cheque van 243,15 euro in ontvangst genomen.

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) laat in een reactie weten ontzettend blij te zijn met de actie van de basisschoolleerlingen van CBS De Driemaster uit Hasselt. "Top, deze leuke actie voor KiKa! Het geld zal zeker zijn weg vinden naar één van de vele onderzoeken die mede met deze steun wordt mogelijk gemaakt zodat wij steeds een stapje dichterbij ons doel komen: de genezingskans van kanker bij kinderen te verhogen naar 95%", zegt Carin Nijmeijer namens KiKa uit Amstelveen.

Het viertal sloot zich op dinsdag 27 december 2016, klokslag 12.00 uur vierentwintig uur op. De kinderen leefde op water én brood (met ham of kaas, red.) voor KiKa. Ze leverde onder meer statiegeldflessen in, lieten bezoek toe om geld te doneren en schakelende hulp in - voor donaties - via de livestream en dé chat-functie van YouTube Event WST voor KiKa! Het geldbedrag, 243,15 euro, is overgemaakt aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
KiKa is een stichting voor kinderen die kanker hebben. KiKa maakt zich sterk voor deze kinderen en doen acties om geld in te zamelen (geld voor onderzoek en minder leed). KiKa is in 2002 opgericht en is een gevolg van het verzoek van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam naar meer geld voor onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks worden er meer dan 4.000 acties voor KiKa georganiseerd door het hele land. Bijvoorbeeld door scholen, clubs, instellingen, bedrijven en particulieren. Deze inkomsten zijn voor KiKa en de onderzoeken naar kinderkanker heel erg belangrijk. (Stichting Kinderen Kankervrij‎ | www.kika.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 15.02.17 | 14.23 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.32386 s