Dinsdag 24.04.18 | 14.40 uur

Rijkswaterstaat wacht megaklus boven Meppelerdiep

Meppelerdiepbrug Zwartsluis: Dat is een lang verhaal

Meppelerdiepbrug Zwartsluis

Meppelerdiepbrug Zwartsluis© DKN / Robert Wessel Jansema

Dit weekend, zaterdag en zondag, verplaatst Rijkswaterstaat de brug nabij de Meppelerdiepsluis naar zijn definitieve locatie. De brug in Zwartsluis heeft al heel wat voeten in de aarde gehad, mede door de vele storingen van de afgelopen 16 maanden.

Gedurende de eerste week na de plaatsing in 2015 ontstond de eerste storing van ruim drie uur, tijdens deze eerste week waren er twee storingen binnen 24 uur. Zowel op zondag als op maandag weigerde de brug dienst. Ook in februari 2016 kampte de brug met een grote storing. De gehele middag was er geen beweging te krijgen in de destijds vijf maanden oude brug. Daarnaast vervielen de buslijnen 70, 71, 74 en 171. Voorafgaand aan de Sluziger feestweek wist de brug op 20 april 2016 opnieuw te haperen, ditmaal namiddag in de spits.

Met de traditionele Sleepbootdagen in het vooruitzicht maakten de inwoners van het dorp zich zorgen over de vele kuren die de brug vertoonde. De aannemer gaf gehoor aan de luide oproep van de Sluzigers en stelde gedurende de Nationale Sleepbootdagen een monteur beschikbaar. Deze monteur verbleef tijdens het maritieme evenement in Zwartsluis. Een storing bleef gelukkig achterwege.

De storingen vormden het gesprek van de dag. Zelfs een praalwagen met de titel 'Meppelerdiep-triest' scoorde hoge ogen bij het publiek. Op de wagen werd de storing uitgebeeld, hiermee wonnen de Sluziger jongeren de publieksprijs op 27 april 2016.

De storingen kwamen ook veelvuldig ter sprake binnen de gemeenteraadsvergaderingen. Sluziger raadslid Margreet Bosma (CDA), vroeg de gemeenteraad meerdere malen aandacht aan de heikele storingen. Wethouder Arie Speksnijder gaf Bosma te kennen dat de gemeente nauw en regelmatig contact heeft met Rijkswaterstaat, aannemer Strukton en de provincie. "Ons is verteld dat het te maken heeft met de nieuwe elektronica voorzien van veiligheidssensoren die regelmatig in storing vliegen. Die moeten dan gereset worden, waarvoor iemand van buitenaf moet komen", aldus de wethouder.

De (voorlopig) laatste storing dateert van 18 januari 2017. Het Agnieten College Zwartsluis liet al haar lessen vervallen, omdat tientallen docenten en leerlingen de school niet konden bereiken.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 16.02.17 | 17.04 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.86029 s