Woensdag 25.04.18 | 05.35 uur

Jolinde Meesters en Fien Winters naar de regionale ronde!

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend

Voorleeskampioenen Zwartewaterland bekend© Marjolein Lolkema

Op woensdagavond 15 februari 2017 vond in het gemeentehuis in Hasselt de lokale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd in Zwartewaterland. De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. Twee winnaars mochten door naar de regionale finale op 8 maart a.s. die deze keer plaats vindt in Steenwijk. Tijdens deze finale zal de strijd opnieuw plaatsvinden. Wie mag er door naar de provinciale ronde?

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Christel Hakvoort nam de presentatie voor haar rekening. Zij stelde de voorlezers op hun gemak en vermaakte voorlezers en publiek terwijl de jury aan het beraadslagen was.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Henk-Jan Overmars en Kees Dijkstra. De jury kreeg ondersteuning van een schaduwjury uit de zaal. De gehele avond waren er vrijwilligers van het SCAB aanwezig om te helpen bij het hele programma.

Voor wie nog nooit bij een voorleeswedstrijd is geweest, dit is één van de meest bijzondere bibliotheekactiviteiten in het jaar. Om 18.30 uur begint de raadzaal vol te stromen en is het een kakofonie van het geluiden. Als om 19.00 uur de presentator laat weten dat de voorleeswedstrijd dan toch echt gaat beginnen, wordt het muisstil in de raadzaal. Ruim 150 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen, klasgenoten, meesters en juffen luisteren vanaf dat moment ademloos naar de mooie fragmenten die worden voorgelezen. Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst 12 voorlezers dit jaar waren en deze twaalf zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren!
Voor het eerst werd deze ronde uitgezonden door de lokale radio, ZwartewaterFM. De uitzending van het CBO werd daarom verschoven.

En dit jaar werd er weer heel gevarieerd voorgelezen. Van spannend tot eng tot weer heel erg vrolijke fragmenten. Over leven als een slaaf in Amerika, maar ook over een vechtscheiding tot aan bijbelsmokkelen.

Twaalf kandidaten verwenden de luisteraars in de zaal met de mooiste verhalen. De volgende kandidaten lazen voor:
Sofie Teekens (Op de Hoeksteen), Fien Winters (Het Anker), Jolinde Meesters (Prins Willem Alexanderschool), Esmee van der Hoeven (Genne), Kim Welles (Toermalijn), Nina Maijers (Aremberg), Meike Nieuwboer (De Wijngaard), Marcel Visscher (Johannes Bogermanschool), Myrthe Bosman (Maarten Lutherschool), Vera Boschman (De Vogelaar), Iris Visser (Johannes Calvijnschool) en Werner Wolf (De Driemaster).

De twee voorleeskampioenen voor Zwartewaterland 2017 zijn:
Naam: Jolinde Meesters, Prins Willem Alexanderschool, Hasselt
Naam: Fien Winters, Het Anker, Hasselt

De avond werd mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 16.02.17 | 11.50 UUR


advertentie

Vandaag:
14° | 5°
Meer weer...
Morgen:
18° | 6°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.1536 s