Maandag 19.03.18 | 18.54 uur

'Het voetgangerspontje ligt geen seconde stil vandaag'

Zwartsluis in het teken van verplaatsing brug

Verplaatsing Meppelerdiepbrug

Verplaatsing Meppelerdiepbrug © DKN / R.W.Jansema

Dit weekend, zaterdag en zondag, verplaatst Rijkswaterstaat de brug nabij de Meppelerdiepsluis naar zijn definitieve locatie. Heel Zwartsluis staat in het teken van de megaklus. Ook ondernemers ondervinden kleine hinder van de verplaatsing. Het voetgangerspontje van de Sluuspoort ligt geen seconde stil en ook de veerpont tussen Zwartsluis en Genemuiden kent topdrukte.

De wegafsluiting heeft ook gevolgen voor Sluziger ondernemers op het industrieterrein. "We hebben veel klanten uit Meppel, Hasselt, Rouveen en Staphorst. Desalniettemin gaan wij ervan uit dat onze onderneming zaterdag 18 februari minder klandizie heeft door de wegafsluiting", aldus Josien Van den Berg- Van Veen namens de bouwmarkt Van den Berg tegenover de Zwartewaterkrant.

Voetgangers kunnen kosteloos gebruik maken van het pontje van bezoekerscentrum de Sluuspoort. "We hebben tot op heden nog geen seconde stil gelegen, veel inwoners van Zwartsluis en veel werklui maken vandaag gebruik van ons pontje", aldus schipper Arend Heijting van 'Sluuspoort 1' tegenover de Zwartewaterkrant. De veerdienst vaart overdag tussen Sluuspoort, Handelskade 22 Zwartsluis en Scheepswerf Geertman, Het Bosch 12 te Zwartsluis. De vaartijden zijn zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 18.00 uur.

Tijdens de afsluiting wordt de brug gedemonteerd en op de definitieve locatie weer opgebouwd. Daarna wordt de brug weer aangesloten op de systemen en vinden diverse testwerkzaamheden plaats. Daarom maken weggebruikers van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari tijdelijk gebruik van een vaste noodbrug. Vanaf 25 februari is alles weer volledig in gebruik.

De nieuwe schutsluis en de brug zijn geschikt voor grote schepen, waardoor het in de toekomst voor ondernemers aantrekkelijk blijft om hun producten over het Meppelerdiep te vervoeren. Ook blijft de nieuwe schutsluis het achterland beschermen tegen hoog water.

Meer foto's: www.facebook.com/pg/zwartewaterkrant/photos/?tab=album&album_id=1270693523017215

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 18.02.17 | 16.12 UUR
Vandaag:
4° | -1°
Meer weer...
Morgen:
5° | 2°advertentie

10 JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.89548 s