Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Boeren in Overijssel: symbool van weemoed en trots

Presentatie 'Vooruitboeren' in het Botterhuus

Vrijdagavond 24 maart geeft historicus Martin van der Linde om 20:00 uur een presentatie over het boek Vooruitboeren aan de hand van aansprekende fotoís, films en verhalen. Van paard naar trekker, van handmelken en melkmachine naar robot en van gemengd familiebedrijf naar gespecialiseerde onderneming. De oudere generatie boeren maakte in hun leven revolutionaire ontwikkelingen mee. Al deze ervaringen zijn voor Overijssel vastgelegd in een boek, website en reizende tentoonstelling.

Het boek, de website en de reizende tentoonstelling maken deel uit van het project Boeren in Overijssel, dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie Overijssel. De afgelopen jaren interviewden historici Ewout van der Horst en Martin van der Linde van de IJsselacademie zestig boeren en aanverwante beroepsgroepen uit alle uithoeken van Overijssel. Fotograaf Albert Bartelds maakte portretten van de mensen.

Vooruitboeren
In het boek Vooruitboeren blikken de boeren in Overijssel met een mengeling van weemoed en trots terug in de tijd. Wat heeft de ontwikkeling van boerenbedrijven bepaald? Welke veranderingen zijn er geweest en hoe stonden de agrariŽrs hierin? De boeren vertellen over onderwerpen als opleiding, fokkerij, coŲperaties en de opkomst van ligboxenstallen.

Het Botterhuus is vanaf 19:30 geopend, de entree bedraagt 5,00 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 17.03.17 | 14.44 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.85453 s