Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Sluzigers houden drie punten op Sportpark Cingellanden

DESZ niet in problemen tegen S.V. Borger

DESZ niet in problemen tegen S.V. Borger

DESZ niet in problemen tegen S.V. Borger© Henk Kuik

De hoofdmacht van DESZ heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen S.V. Borger. Vlak voor de theepauze kwamen de rood-witten al op voorsprong, nadat zij hiervoor al verscheidene mogelijkheden om zeep hadden geholpen. Na rust waren de Sluzigers scherper voor het doel en werd nog vijf keer doel getroffen. Tussendoor wisten de bezoekers de eer nog wel te redden: 6-1.

In de beginfase ontbrak het de thuisploeg aan de nodige scherpte. De bezoekers, daarentegen, beschikten wel over die scherpte en waren in korte tijd tweemaal gevaarlijk. Even zo vaak werd het leer aan de verkeerde zijde van de paal geplaatst. Niet veel later deden de gastheren ook voor het eerst van zich spreken. Tom Kisjes stuitte op de sluitpost van de gasten.

Na deze mindere beginfase namen de rood-witten het heft voorzichtig in handen. Meerdere malen kregen zij de kans om dit veldoverwicht uit te drukken in de score. Te vaak bleek de eindpass echter onvoldoende of ontbeerden de voorwaartsen scherpte in de afwerking. Remco Lachenal en Danny Moorman waren in deze periode dichtbij een treffer.

De bezoekers waren in deze fase ook nog één keer gevaarlijk. De spits kwam door en leek onderweg naar de openingstreffer. Met een uiterste krachtinspanning slaagde Thijs Pereboom er echter in om de spits het speeltuig te ontfutselen voordat hij kon afdrukken. Hierna was DESZ weer aan zet. Via Karlo Naberman leken zij op voorsprong te komen. Zijn inzet belandde op de paal.

Enkele minuten later was het wel raak. Na een mooie aanval werd Moorman vrijgespeeld aan de linkerzijde van het veld. De aanvaller behield het overzicht en bediende Kisjes op maat. De spits schoot het leer diagonaal tegen de touwen en bepaalde zo de ruststand: 1-0.

De gastheren begonnen uitstekend aan het tweede bedrijf. Binnen drie minuten was het namelijk al raak. Kisjes werd op prachtige wijze vrijgespeeld door Naberman en kopte het leer op een even zo indrukwekkende manier over de uitstormende doelman heen: 2-0. Via Dimitri Kamerling en Gerjan Konterman kreeg de thuisploeg vervolgens kansen op een derde treffer. Beide stuitten op de sluitpost van S.V. Borger.

Na iets meer dan een uur te hebben gespeeld was het alsnog raak. Konterman kopte een indraaiende corner tegen de touwen: 3-0. Het duel leek hiermee te zijn beslist, ware het niet dat de bezoekers binnen enkele minuten eveneens trefzeker waren. Een indraaiende vrije trap zorgde ervoor dat de bal terecht kwam bij Albert Stevens: 3-1.

In de fase hierna beleefden de rood-witten even een iets mindere periode. Tot ruim een kwartier voor het eind. Lachenal ontving de bal aan de rechterzijde van het penaltygebied, draaide naar binnen en vond de verre hoek: 4-1. Dit bleek de genadeklap voor de gasten. Twee minuten later waren de Sluzigers opnieuw trefzeker. Na een mooie aanval werd Cor Koning gevonden door invaller Ronny Bakker: 5-1.

Kisjes was enkele minuten later verantwoordelijk voor het slotakkoord. In twee instanties kopte hij het speeltuig binnen: 6-1. Dat de gasten kort hierna nog verder moesten met tien man als gevolg van een rode kaart, bleek voor de statistieken. Eindstand: 6-1.

Zaterdag aanstaande speelt DESZ de uitwedstrijd tegen Hardenberg’85. Aanvang: 15.00 uur, sportpark

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.03.17 | 08.06 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84408 s