Donderdag 26.04.18 | 12.27 uur

Wederom nederlaag voor Hasselters

Olympia'28 komt tekort tegen koploper SVI

Olympia'28 komt tekort tegen koploper SVI

Olympia'28 komt tekort tegen koploper SVI© Martien Wursten

Een tweeledig gevoel, dat hield Olympia’28 over aan het uitduel tegen SVI. De tegenstander, koploper in de derde klasse, won niet onverdiend met 3-1, maar toch bleef het gevoel hangen dat er meer mogelijk was geweest, deze middag in Ittersum.

Voor de pauze was het SVI dat het spel mocht maken van Olympia'28 en dat ook bij vlagen zeer behoorlijk deed. Kansen leverde dat echter nauwelijks op.

Na een minuut of 25 spelen was het wel raak. Twan Zuidermeer verlengde knap een voorzet en bekroonde daarmee een mooie aanval. De gasten waren vooral in de counter gevaarlijk, of beter gezegd, werden bijna gevaarlijk. Steeds was het nét niet. Zo kwam een scherpe voorzet van Thomas van Milgen bij Kjelt Bonhof, maar de bal was zo lastig dat de captain vlak voor doelman Remco van der Weg de bal niet goed kon aannemen, even later was diezelfde Bonhof op aangeven van Robert Wursten bijna trefzeker, maar beide pogingen werden in een ultieme poging geblokt door een van de verdedigers van SVI.

Kort voor de rust kwam Bonhof een teenlengte tekort om een voorzet van Cas Duiker tot doelpunt te promoveren, terwijl SVI net niet kon profiteren toen Jeroen Bos de bal in zijn eigen zestien losliet en toen een bal via het hoofd van Wursten voor de voeten kwam van Zuidermeer.

Na de pauze schoot Pascal Esmeijer net naast in kansrijke positie. Maar de 2-0 viel een paar minuten later alsnog. Op een uitstekende voorzet knikte Zuidermeer zijn tweede van de middag binnen. Olympia hing in de touwen, leek het geloof te zijn verloren in een goede afloop, maar kwam twintig minuten voor tijd met de entree van Michel Klink ineens weer tot leven.

Nu ging de bal wel snel van voet tot voet, waarvan Martijn Laarman profiteerde. De middenvelder schoot van dichtbij een snelle aanval via Bertus Finke binnen. Hoop gloorde op in de Olympia harten, maar die hoop werd een paar minuten later de grond in geboord. Weer kwam het doelpunt uit een voorzet, waarbij Jelte van der Berg raak knikte; 3-1. Olympia probeerde het hierna nog wel, maar Bonhof schoot, gelanceerd door Klink, in kansrijke positie naast.

De zoveelste nederlaag op rij kwam hard aan bij de Hasselters, maar, zo bleek, ook tegen de lijstaanvoerder kon het bij tijd en wijle heel aardig meevoetballen. Het moet een mentale opkikker zijn voor aanvang van de slotfase van de competitie. Zeven wedstrijden staan er nog op het programma waarin het zo’n beetje alle concurrenten nog ontmoet. Te beginnen zaterdag thuis tegen RDC, de hekkensluiter van de derde klasse C.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.03.17 | 08.20 UUR


advertentie

Vandaag:
17° | 6°
Meer weer...
Morgen:
16° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.45468 s