Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

De bibliotheek ziet er vanaf 3 april anders uit ...

Sluuspoort nieuw decor voor Bibliotheek Zwartsluis

Vrijwilligers druk met verhuizing

Vrijwilligers druk met verhuizing © DKN / R.W.Jansema

Maandag 20 maart 2017 werden de boeken van bibliotheek Zwartsluis verplaatst naar de nieuwe locatie, De Sluuspoort. "De verhuizing is noodgedwongen, door bezuinigingen vanuit de gemeente Zwartewaterland moesten wij onze eigen ruimte in het Kulturhus te koop zetten. Vervolgens bood De Sluuspoort de helpende hand", vertelt Romy Tiemes die ondertussen druk bezig is met de verplaatsing van het brede assortiment.

"Helaas hebben wij minder ruimte in De Sluuspoort, hierdoor moeten wij ons aanbod verkleinen", vertelt Tiemes namens Bibliotheek Zwartewaterland.

De verhuizing kent ook positieve kanten. "We trekken hopelijk meer bezoekers omdat wij nu in het centrum van Zwartsluis zitten. Daarnaast werken wij samen met de vele vrijwilligers van De Sluuspoort", laat Tiemes weten terwijl een grote groep vrijwilligers en medewerkers de nieuwe locatie vorm geeft.

"Tot en met 2 april 2017 zijn wij gesloten vanwege deze verhuizing. Vanaf maandag 3 april om 13.30 uur hopen wij onze vestiging in Zwartsluis opnieuw te openen. Daarnaast organiseren wij binnenkort een feestelijke opening, er is nog niet bekend wanneer deze wordt gehouden", sluit Tieme af.

Inmiddels is de uitleentermijn van materialen al aangepast. Deze aanpassing is vorige maand succesvol uitgevoerd. Voor de Bibliotheekleden betekent dit dat zij tijdens de sluitingsperiode niets hoeven in te leveren

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.03.17 | 14.54 UUR
Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.85473 s