Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Nieuw onderkomen in Cultureel Centrum Teeuwland

Inloopmiddag VluchtelingenWerk in Hasselt

Op woensdag 26 april 2017 houdt VluchtelingenWerk Zwartewaterland een inloopmiddag. Vorige maand is Vluchtelingenwerk Zwartewaterland verhuisd binnen Hasselt. De oude locatie aan de Keppelstraat was te klein geworden. Belangstellenden zijn van 16.00 - 20.00 uur welkom in het nieuwe onderkomen van Cultureel centrum Teeuwland aan de Karel Doormanstraat 30. Op maandag en woensdag ondersteunen zij hier met een team vrijwilligers en stagiaires de nieuwe bewoners van de gemeente.

Vrijwilliger worden?
In de gemeente Zwartewaterland is VluchtelingenWerk Zwartewaterland op dit moment op zoek naar meerdere maatschappelijk begeleiders, die ook op maandag- en woensdagmiddag het inloopspreekuur willen draaien. De werkzaamheden kunnen zowel vanuit huis als het kantoor in Hasselt plaatsvinden. Vanaf 24 april tot september (mogelijk langer) is er op maandag- en woensdagmiddag behoefte aan een medewerker voor het inloopspreekuur.

Wat doen zij?
Hannah Hoek loopt sinds januari stage in Zwartewaterland maatschappelijk begeleider en ondersteunt statushouders als ze net in de gemeente komen wonen. "Ik begeleid mensen bij praktische zaken zoals het aanvragen van bijstandsuitkeringen, toeslagen, kwijtscheldingen, zorgverzekeringen, bankrekeningen, etc. Verder kunnen de statushouders met hun post bij me terecht en kijken we dan samen naar de inhoud. Wat me het meeste aanspreekt in het werk, is dat ik in praktische zin heel veel voor een cliënt kan betekenen. Daarnaast leer ik veel over andere culturen en gebruiken."

Ook Melissa Pangeli is stagiaire in Zwartewaterland: "Ik heb gekozen voor VluchtelingenWerk omdat ik graag klaar wil staan voor mensen in nood. Mijn taak bij Vluchtelingenwerk is vooral het ondersteunen van nieuwe statushouders bij het opbouwen van hun bestaan hier in Nederland. Alles wat wij door de jaren heen en vanaf ons 18e jaar zelf moeten regelen, moeten zij in één klap doen, mét een hele grote taalbarrière. Ik heb één cliënt onder mij, een Afghaanse vrouw met twee kleine kinderen. Zij is net in Genemuiden komen wonen en ik help haar bij haar huisinrichting, haar post en betalingen. Daarnaast help ik alle cliënten, samen met twee collega's, die op het inloopspreekuur komen met hun vragen.”

Inka Eenkhoorn is bij VluchtelingenWerk begonnen omdat zij zelf in het buitenland heeft gewoond. “Toen heb ik gemerkt hoe fijn het is als je daar wat hulp krijgt van inwoners met het regelen van zaken. Met die ervaring ben ik hier in Zwartewaterland aan de gang gegaan als maatschappelijk begeleider en van lieverlee ook op kantoor het inloopspreekuur gaan doen. Tja ik ben dus echt zo'n typetje regelneef. Ik vind het heerlijk om veel dingen te weten en te regelen.”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.04.17 | 14.57 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.06755 s