Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

'De tijd is gekomen om iets anders te gaan doen'

Voetbalcarrière Martijn Jansen stopt na dit seizoen

Voetbalcarrière Martijn Jansen stopt na dit seizoen

Voetbalcarrière Martijn Jansen stopt na dit seizoen© Helmich Lubberts

Het zit er bijna op, na dit seizoen eindigt de voetbalcarrière van Martijn Jansen bij SC Genemuiden. Een voetballoopbaan die vele successen kende, maar waar ook af en toe tegenslagen moesten worden verwerkt.

Martijn Jansen kwam als 6-jarig jongetje bij Sportclub Genemuiden spelen en genoot hier zijn jeugdopleiding. Diverse jeugdteams doorliep hij om vervolgens bij het C1 team te eindigen. Met dit team behaalde hij de dubbel door de competitie winnend af te sluiten en de beker te pakken in de wedstrijd tegen SV Urk.

Dat hij een zeer goede voetballer was bleef ook bij de BVO ‘s niet onopgemerkt. FC Zwolle zag wel wat in het talent Martijn Jansen en lijfde hem dan ook in. Hij begon bij de B-jeugd, om vervolgens geleidelijk de stap te kunnen maken naar de hoofdmacht van FC Zwolle, alwaar hij in de Jupiler League tegen VVV Venlo zijn debuut maakte. Martijn zou uiteindelijk tot vier wedstrijden komen in de hoofdmacht van FC Zwolle alvorens hij terugkeerde bij SC Genemuiden.

Zijn debuut in de hoofdmacht van Sportclub was op 23 oktober 2004, in de wedstrijd tegen Harkemase Boys verving hij Marchel Visscher en gaf hij gelijk zijn visitekaartje af door te scoren. Er zouden hierna nog vele goals volgen, met 169 goals uit 370 officiële wedstrijden is Martijn de topscoorder van de huidige selectie en met nog een aantal wedstrijden te gaan zouden dit er zomaar nog wat meer kunnen worden.

Dat Martijn binnen en buiten het veld een gerespecteerd speler was mag duidelijk zijn. Jansen geldt volgens de Genemuidenaren als beste Sportclub-speler aller tijden. Dit geeft maar weer aan dat Martijn niet zomaar een speler was, hij toonde aanzien en dat werd gewaardeerd.

Martijn kende vele successen, we noemen u: winnaar districtsbeker Noord in 2005 en 2012, winnaar landelijke beker in 2005, promotie naar Topklasse na beslissingswedstrijden tegen ARC in 2010, kampioen hoofdklasse C in 2014 en opnieuw promotie naar de Topklasse. Verder maakte hij deel uit van de prachtige wedstrijden om de KNVB beker tegen o.a. FC Omniworld, FC Groningen, FC Twente, ADO Den Haag en PSV, wedstrijden welke echte hoogtepunten uit zijn lange carrière waren.

Na dit seizoen is het dus voorbij, Martijn stopt. "De tijd is gekomen om iets anders te gaan doen", zegt Martijn. “Niet alleen de blessuregevoeligheid maar ook andere beweegredenen liggen er aan ten grondslag om de moeilijke beslissing te nemen om de voetbal kicks aan de wilgen te hangen. Ik ga in ieder geval even pas op de plaats maken en afstand nemen van het voetbal. Wat ik in de toekomst ga doen weet ik nu nog niet, eerst maar eens even rust nemen en dan zien we wel weer verder.”

Op de foto:Martijn Jansen (r) in duel met Tim Cornelisse (l) in één van zijn mooiste Sportclub momenten, de bekerwedstrijd tegen FC Twente.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 19.04.17 | 10.49 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.07021 s