Woensdag 25.04.18 | 21.52 uur

Oproep aan Overijsselse scholen

Een impuls voor cultuureducatie in Overijssel

Vanaf 1 april tot en met 1 juni 2017 kunnen scholen en cultuuraanbieders uit Overijssel een aanvraag indienen voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit voor schooljaar 2017/2018. De subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020 heeft als doel om alle kinderen kunst en cultuur te laten beleven en ervaren op school en zorgt voor de financiŽle middelen die nodig zijn om lessen te ontwikkelen.

Aanvragen kunnen gedaan worden via www.rijnbrink.nl

Gedurende de afgelopen jaren hebben al veel scholen samen met cultuuraanbieders aan de regeling meegedaan en op die manier het aanbod aan kunst en cultuur binnen hun school verder uitgebouwd. Scholen die nog geen cultuureducatie geven, krijgen met de nieuwe regeling de kans om samen met cultuuraanbieders lessen te gaan ontwikkelen. De regeling voorziet in de benodigde financiŽle middelen, van scholen wordt verwacht dat zij tijd investeren in de ontwikkeling van cultuureducatie op hun school.

In Overijssel is Rijnbrink verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) van het Fonds voor Cultuurparticipatie in 21 gemeenten (alle gemeenten exclusief Zwolle, Deventer, Enschede en Hengelo). Scholen en cultuuraanbieders kunnen via Rijnbrink een aanvraag voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit doen. Scholen, gemeenten en cultuuraanbieders kunnen ook bij Rijnbrink terecht voor ondersteuning en advies op het gebied van cultuureducatie.

Meriam de Kanter, programmamanager Cultuureducatie bij Rijnbrink vertelt waarom het volgens haar belangrijk is dat scholen aan deze regeling meedoen. ďOnderwijs speelt een belangrijke rol in het voorbereiden van jonge mensen op een samenleving die hoge eisen stelt. Het is vaak lastig om betekenis te geven aan onze wereld. Cultuuronderwijs gaat hierover. De wereld krijgt betekenis als kinderen en jongeren zelf onderzoeken en creatief werken. Kunst en cultuur kan het onderwijs betekenisvol maken doordat het kinderen in staat stelt de wereld te beleven en te ervaren!Ē

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 20.04.17 | 17.17 UUR


advertentie

Vandaag:
18° | 6°
Meer weer...
Morgen:
19° | 7°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.85557 s